EvenimenteȘoldănești

Lucrările se apropie de sfârşit lucrări de reparaţie în satul Glingeni.  

La sfârşitul săptămânii trecute au fost încheiate lucrările de reparaţie a sectoarelor incluse în Programul „Drumuri bune pentru Moldova” din satele Şipca şi Parcani, raionul Şoldăneşti. În Parcani a fost asfaltată o porţiune de 750 m2 a străzii centrale, iar în Şipca, în variantă albă, au fost reparate străzi cu lungimea totală de 5 km, a menţionat cu această ocazie preşedinta raionului Svetlana Rotundu la festivitatea organizată în s. Parcani.

 

În raionul Şoldăneşti, în cadrul Programului  „Drumuri bune pentru Moldova” au fost preconizaţi pentru reparaţii 51 km de drumuri şi străzi, pentru care au fost alocaţi iniţial 46  mln de lei, apoi încă 10 mln. Pentru drumurile naţionale mijloacele au fost alocate din Fondul rutier, pentru cele locale – din Bugetul de Stat,  a mai concretizat sursa citată. Executarea lucrărilor a fost încredinţată SA „Drumuri-Soroca”.

Conform programului stabilit de ÎS ”Administraţia de Stat a Drumurilor”(ASD), pe toate tronsoanele preconizate pentru reparaţie lucrările urmau să se încheie până la 1 octombrie. Nu s-a reuşit. Conform datelor ASD, drumarii mai au încă de lucru pe drumul naţional R9, drumurile de acces spre Chipeşca şi Poiana, pe unele sectoare de străzi din Alcedar, Cuşmirca, Mihuleni.

În varianta iniţială a Programului nu figura or. Şoldăneşti. Dar ulterior, după cum ne-a relatat primarul Ion Cuculescu, oraşului i-au fost alocaţi, pentru reparaţia a patru străzi, 10 mln lei. Potrivit sursei citate, în prezent lucrările sunt în toi. SRL „Genesis international” deja a aşternut asfaltul pe str. Regiei (un strat) şi pe str. Doina (2 straturi).

„Dacă timpul ne va permite, sperăm să ducem lucrările la bun sfârşit şi pe celelalte două străzi”, a mai spus primarul.

Reporter „C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker