EvenimenteȘoldănești

Lucrările se apropie de sfârşit lucrări de reparaţie în satul Glingeni.  

La sfârşitul săptămânii trecute au fost încheiate lucrările de reparaţie a sectoarelor incluse în Programul „Drumuri bune pentru Moldova” din satele Şipca şi Parcani, raionul Şoldăneşti. În Parcani a fost asfaltată o porţiune de 750 m2 a străzii centrale, iar în Şipca, în variantă albă, au fost reparate străzi cu lungimea totală de 5 km, a menţionat cu această ocazie preşedinta raionului Svetlana Rotundu la festivitatea organizată în s. Parcani.

 

În raionul Şoldăneşti, în cadrul Programului  „Drumuri bune pentru Moldova” au fost preconizaţi pentru reparaţii 51 km de drumuri şi străzi, pentru care au fost alocaţi iniţial 46  mln de lei, apoi încă 10 mln. Pentru drumurile naţionale mijloacele au fost alocate din Fondul rutier, pentru cele locale – din Bugetul de Stat,  a mai concretizat sursa citată. Executarea lucrărilor a fost încredinţată SA „Drumuri-Soroca”.

Conform programului stabilit de ÎS ”Administraţia de Stat a Drumurilor”(ASD), pe toate tronsoanele preconizate pentru reparaţie lucrările urmau să se încheie până la 1 octombrie. Nu s-a reuşit. Conform datelor ASD, drumarii mai au încă de lucru pe drumul naţional R9, drumurile de acces spre Chipeşca şi Poiana, pe unele sectoare de străzi din Alcedar, Cuşmirca, Mihuleni.

În varianta iniţială a Programului nu figura or. Şoldăneşti. Dar ulterior, după cum ne-a relatat primarul Ion Cuculescu, oraşului i-au fost alocaţi, pentru reparaţia a patru străzi, 10 mln lei. Potrivit sursei citate, în prezent lucrările sunt în toi. SRL „Genesis international” deja a aşternut asfaltul pe str. Regiei (un strat) şi pe str. Doina (2 straturi).

„Dacă timpul ne va permite, sperăm să ducem lucrările la bun sfârşit şi pe celelalte două străzi”, a mai spus primarul.

Reporter “C”

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close