Centenarul Marii UniriEvenimente

La Orhei s-a desfăşurat Forumul Zonal de Arhitectură şi Urbanism    

Liliana Bârgu, preşedinta filialei Bacău Neamţ a Ordinului Arhitecţilor din România, una din organizatoarele forumului.

 

Vinerea trecută, în minicipiul Orhei, s-a desfăşurat Forumul Zonal de Arhitectură și Urbanism „Moldova Reper 2030”.  Aflat la cea de a patra ediție, forumul a fost organizat în premieră pe teritoriul Republicii Moldova. Acest fapt s-a datorat susținerii financiare a Consiliului Raional Orhei și a unor agenți economici din raion. La eveniment au participat peste 20 de personalităţi marcante din domeniul arhitecturii și urbanismului din România şi Republica Moldova, împreună cu membri ai comunitaţii de afaceri și ai autorităţilor locale din raionul Orhei, județele Neamț și Bacău.

Au fost puse în discuţie posibile soluţii pentru viitorul dezvoltării echilibrate a acestui teritoriu, abordat cu spirit critic contextul actual şi avansate idei şi viziuni constructive şi aplicabile pentru ca zona Moldovei să devină în termen scurt un reper al dezvoltării investiţionale într-un mediu curat, având ca obiectiv alinierea nivelului de trai al populaţiei, al gradului de confort şi al peisajului urban la standardele regiunilor dezvoltate ale Europei.

În cadrul dezbaterilor la care au participat și Oleg Gașper, primar de Ivancea, Dumitru Croitor, primar de Nicolaeuca, Victor Brădescu, primar de Crihana, Ion Vlas, primar de Biești, Nicolae Buzu, primar de Peresecina s-a discutat despre strategii, investiţii și posibile parteneriate, despre pragmatism și viziune, despre implicarea factorilor decizionali ai administraţiei locale şi centrale.

Tudor Golub, președintele raionului Orhei, și-a manifestat speranța ca ediţia a IV-a a Forumului „Moldova Reper 2030” să fie încă un pas în declanşarea unei emulaţii comune care să genereze şi să pună în practică un contract social între arhitecţi, politicieni, tehnicieni, constructori şi cetăţeni, printr-un tip de atitudine şi acţiune „smart” care poate face în scurt timp din zona estică a Europei un spaţiu dezvoltat armonios, cu o înaltă calitate a vieţii.

Marin Mihailov, specialist relații cu publicul

la Consiliul Raional Orhei 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close