Centenarul Marii UniriEvenimente

La Orhei s-a desfăşurat Forumul Zonal de Arhitectură şi Urbanism    

Liliana Bârgu, preşedinta filialei Bacău Neamţ a Ordinului Arhitecţilor din România, una din organizatoarele forumului.

 

Vinerea trecută, în minicipiul Orhei, s-a desfăşurat Forumul Zonal de Arhitectură și Urbanism „Moldova Reper 2030”.  Aflat la cea de a patra ediție, forumul a fost organizat în premieră pe teritoriul Republicii Moldova. Acest fapt s-a datorat susținerii financiare a Consiliului Raional Orhei și a unor agenți economici din raion. La eveniment au participat peste 20 de personalităţi marcante din domeniul arhitecturii și urbanismului din România şi Republica Moldova, împreună cu membri ai comunitaţii de afaceri și ai autorităţilor locale din raionul Orhei, județele Neamț și Bacău.

Au fost puse în discuţie posibile soluţii pentru viitorul dezvoltării echilibrate a acestui teritoriu, abordat cu spirit critic contextul actual şi avansate idei şi viziuni constructive şi aplicabile pentru ca zona Moldovei să devină în termen scurt un reper al dezvoltării investiţionale într-un mediu curat, având ca obiectiv alinierea nivelului de trai al populaţiei, al gradului de confort şi al peisajului urban la standardele regiunilor dezvoltate ale Europei.

În cadrul dezbaterilor la care au participat și Oleg Gașper, primar de Ivancea, Dumitru Croitor, primar de Nicolaeuca, Victor Brădescu, primar de Crihana, Ion Vlas, primar de Biești, Nicolae Buzu, primar de Peresecina s-a discutat despre strategii, investiţii și posibile parteneriate, despre pragmatism și viziune, despre implicarea factorilor decizionali ai administraţiei locale şi centrale.

Tudor Golub, președintele raionului Orhei, și-a manifestat speranța ca ediţia a IV-a a Forumului „Moldova Reper 2030” să fie încă un pas în declanşarea unei emulaţii comune care să genereze şi să pună în practică un contract social între arhitecţi, politicieni, tehnicieni, constructori şi cetăţeni, printr-un tip de atitudine şi acţiune „smart” care poate face în scurt timp din zona estică a Europei un spaţiu dezvoltat armonios, cu o înaltă calitate a vieţii.

Marin Mihailov, specialist relații cu publicul

la Consiliul Raional Orhei 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker