EvenimenteOrhei

Judecător suspendat din funcție. Un procuror şi un avocat din Orhei bănuiţi de corupere

 Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au admis demersul procurorului general privind suspendarea din funcție a unui judecător. Este vorba despre Eugen Popovici din cadrul Judecătoriei Orhei, care este vizat într-un dosar de corupție, relatează deschide.md.

Procuratura Anticorupție, în gestiunea căreia se află dosarul, a anunțat, la mijlocul lunii octombrie, că un procuror din cadrul Procuraturii raionului Orhei ar fi solicitat, prin intermediul unui avocat, de la soția unei persoane învinuite de punerea în circulație a drogurilor, suma de 3.000 de euro, pentru recalificarea faptei penale.

În același timp, judecătorul Eugen Popovici ar fi fost cel care examina în fond respectiva cauză penală. El ar fi pretins, tot prin intermediul avocatului, de la soția inculpatului suma de 2.000 de euro pentru a atenua învinuirea inculpatului și a-l elibera din arest.

Astfel, procurorii anticorupție au inițiat trei cauze penale pentru corupere pasivă și activă pe numele judecătorului, procurorului și avocatului, toți trei având, la moment, calitate de bănuiți.

Eugen Popovici a îmbrăcat roba de magistrat în martie 2017, fiind numit pe un termen de 5 ani la Judecătoria Orhei. Până a fi judecător, a fost preşedinte al Comitetului sindical al studenţilor Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).

Atunci când Eugen Popovici a candidat la funcţia de judecător, candidatura sa a fost recomandată de mai multe persoane, printre care Oleg Balan, pe atunci rector al Academiei de Administrare Publică, Ion Druţă, preşedintele Asociaţiei Judecătorilor, Victor Popa, actualul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. Potrivit acestora, judecătorul Popovici era o persoană „corectă, responsabilă, perseverentă, modestă”, care „poate aplica corect legea în situaţiile de caz”.

 

 Foto simbol. Sursa: deschide.md

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close