EvenimenteOrhei

Judecător suspendat din funcție. Un procuror şi un avocat din Orhei bănuiţi de corupere

 Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au admis demersul procurorului general privind suspendarea din funcție a unui judecător. Este vorba despre Eugen Popovici din cadrul Judecătoriei Orhei, care este vizat într-un dosar de corupție, relatează deschide.md.

Procuratura Anticorupție, în gestiunea căreia se află dosarul, a anunțat, la mijlocul lunii octombrie, că un procuror din cadrul Procuraturii raionului Orhei ar fi solicitat, prin intermediul unui avocat, de la soția unei persoane învinuite de punerea în circulație a drogurilor, suma de 3.000 de euro, pentru recalificarea faptei penale.

În același timp, judecătorul Eugen Popovici ar fi fost cel care examina în fond respectiva cauză penală. El ar fi pretins, tot prin intermediul avocatului, de la soția inculpatului suma de 2.000 de euro pentru a atenua învinuirea inculpatului și a-l elibera din arest.

Astfel, procurorii anticorupție au inițiat trei cauze penale pentru corupere pasivă și activă pe numele judecătorului, procurorului și avocatului, toți trei având, la moment, calitate de bănuiți.

Eugen Popovici a îmbrăcat roba de magistrat în martie 2017, fiind numit pe un termen de 5 ani la Judecătoria Orhei. Până a fi judecător, a fost preşedinte al Comitetului sindical al studenţilor Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).

Atunci când Eugen Popovici a candidat la funcţia de judecător, candidatura sa a fost recomandată de mai multe persoane, printre care Oleg Balan, pe atunci rector al Academiei de Administrare Publică, Ion Druţă, preşedintele Asociaţiei Judecătorilor, Victor Popa, actualul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. Potrivit acestora, judecătorul Popovici era o persoană „corectă, responsabilă, perseverentă, modestă”, care „poate aplica corect legea în situaţiile de caz”.

 

 Foto simbol. Sursa: deschide.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker