EvenimenteTelenești

La Vadul-Leca a fost omagiat Pavel Bechet 

A fost o zi cam friguroasă de noiembrie, dar băştinaşii regretatului Pavel Bechet s-au adunat și s-au delectat cu versurile recitate de copii, cântece şi voie bună.

 

Peste 200 de săteni din Vadul-Leca și Căzănești au cinstit duminică memoria regretatului actor și scriitor Pavel Bechet în cadrul spectacolului muzical-literar ”La izvorul dorului și al amintirilor”. Evenimentul a avut loc în curtea gimnaziului din satul natal, care poartă numele artistului. 

La festivitate au fost invitaţi Lucia Bechet, văduva actorului, Anatol Caciuc, autorul cărții ”Lacrimă în calea uitării”, dedicată vieții și creației  lui Pavel Bechet, ex-președintele raionului Telenești Boris Burcă, originar din Vadul-Leca, care l-a cunoscut încă din copilărie pe viitorul artist interpretele Angela Cabari şi Aurica Cordineanu, tânărul solist Sergiu Țurcanu.

Lidia Rotaru, directoare adjunctă la Gimnaziul ”Pavel Bechet” ne spunea că instituția s-a pregătit mai mult timp pentru acest eveniment:

”Am dorit să se implice nu numai gimnaziul, dar și instituţiile de cultură din comună, Primăria și Consiliul Comunal Căzănești, rudele și prietenii regretatului actor. Să fie un eveniment de suflet. Am vizionat un videofilm turnat în timpul vieții actorului, au răsunat cântece pe textele Maestrului, consăteni, oaspeți, rudele și-au depănat amintirile despre viața și destinul pământeanului nostru”, a menționat dna Rotaru.

În fața publicului a mai evoluat ansamblul folcloric ”Liliacul” condus de către Iulia Climentovschi. Andreea Bechet, strănepoata artistului, a recitat poezia străbunicului său ”Nu dați artistului putere”, care de fapt a fost și credo-ul Maestrului dispărut fulgerător dintre noi în anul 2003 la vârsta de numai 45 de ani.

Amintim că în anul 2007 sătenii, cadrele didactice și elevii au decis ca gimnaziul din Vadul-Leca să poarte numele lui Pavel Bechet.

Dna Iulia Climentovschi, directoarea Casei de cultură din Căzănești a remarcat că ziua de duminică a fost una emoţionantă: ”Pe când era în viaţă, Pavel Bechet nu lipsea de la Hramul satului. Însoțit de artiști, dânsul prezenta consătenilor spectacole de zile mari. Aşa am vrut şi noi să ne amintim de el”.

Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker