EvenimenteOrhei

Cărbune şi alte ajutoare pentru Văsieni și Sărătenii Vechi   

Luna octombrie c. a fost cu dare de mână pentru AO ”Centrul de Asistență și Intervenții Comunitare” de la Văsieni. Asociaţia este condusă de către Sabina Baciu-Danilov care în parteneriat cu AO ”Max face Posibilul” din Moldova a donat 69 tone de cărbune pentru 174 de bătrâni din Văsieni. Totodată au adus la Azilul pentru persoane în etate și cu dizabilități și Centrul de plasament din  Sărătenii Vechi 20 de saltele noi și tot atâtea huse pentru acestea, o mașină de uscat rufe.

Sabina Baciu-Danilov: ”Am organizat lucrul cu primăria în așa mod că lumea a venit cu transport şi a luat cărbunele chiar de pe roți”.

„La procurarea cărbunelui, care a costat circa 70 000 lei, ne-a ajutat și ”Biserica lui Hristos a zilelor din urmă”, o comunitate creștină cu sediul în SUA. În ce privește saltelele am contactat din timp Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Telenești și Azilul din Sărăteni și, împreună cu AO ”Max face posibilul”, care este o fundație de caritate olandeză cu sediul la Chișinău, am identificat necesitățile acestei instituții. Realizăm concomitent mai multe proiecte de dezvoltare comunitară. Avem grijă ca ajutoarele să ajungă acolo unde este neapărată nevoie”, ne-a relatat dna Sabina.

Lidia Popescu, directoarea Azilului pentru persoane în etate și cu dizabilități din Sărătenii Vechi ne-a relatat că ajutoarele aduse au fost binevenite:

”Îndeosebi aveam mare nevoie de mașina de uscat rufe, mai ales pe timp de iarnă”, a concretizat dna directoare.

AO CAIC s-a evidențiat între ONG-urile din regiunea Orhei prin multitudinea de proiecte de intervenție comunitară, graţie cărora la Văsieni au fost reparate obiective de menire social-culturală. Aceste proiecte au contribuit la altoirea la cetăţeni a spiritului de iniţiativă şi implicare activă în soluţionarea problemelor comunității.

                                                      Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker