EvenimenteOrhei

Cărbune şi alte ajutoare pentru Văsieni și Sărătenii Vechi   

Luna octombrie c. a fost cu dare de mână pentru AO ”Centrul de Asistență și Intervenții Comunitare” de la Văsieni. Asociaţia este condusă de către Sabina Baciu-Danilov care în parteneriat cu AO ”Max face Posibilul” din Moldova a donat 69 tone de cărbune pentru 174 de bătrâni din Văsieni. Totodată au adus la Azilul pentru persoane în etate și cu dizabilități și Centrul de plasament din  Sărătenii Vechi 20 de saltele noi și tot atâtea huse pentru acestea, o mașină de uscat rufe.

Sabina Baciu-Danilov: ”Am organizat lucrul cu primăria în așa mod că lumea a venit cu transport şi a luat cărbunele chiar de pe roți”.

“La procurarea cărbunelui, care a costat circa 70 000 lei, ne-a ajutat și ”Biserica lui Hristos a zilelor din urmă”, o comunitate creștină cu sediul în SUA. În ce privește saltelele am contactat din timp Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Telenești și Azilul din Sărăteni și, împreună cu AO ”Max face posibilul”, care este o fundație de caritate olandeză cu sediul la Chișinău, am identificat necesitățile acestei instituții. Realizăm concomitent mai multe proiecte de dezvoltare comunitară. Avem grijă ca ajutoarele să ajungă acolo unde este neapărată nevoie”, ne-a relatat dna Sabina.

Lidia Popescu, directoarea Azilului pentru persoane în etate și cu dizabilități din Sărătenii Vechi ne-a relatat că ajutoarele aduse au fost binevenite:

”Îndeosebi aveam mare nevoie de mașina de uscat rufe, mai ales pe timp de iarnă”, a concretizat dna directoare.

AO CAIC s-a evidențiat între ONG-urile din regiunea Orhei prin multitudinea de proiecte de intervenție comunitară, graţie cărora la Văsieni au fost reparate obiective de menire social-culturală. Aceste proiecte au contribuit la altoirea la cetăţeni a spiritului de iniţiativă şi implicare activă în soluţionarea problemelor comunității.

                                                      Ion Cernei

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close