EvenimenteOrhei

Primăria Orhei a planificat detergenţi de 100 000 lei, dar a procurat produse de curăţat de 300 000 lei

Au planificat detergenţi în sumă de 100 000 lei, dar au procurat produse de curăţat de o sumă întreită. Această şi alte contradicţii între procedurile de achiziţie planificate şi cele realmente desfăşurate au fost relevate în Raportul nr.2 al IDIS „Viitorul” de monitorizare a achiziţiilor publice la Primăria Orhei și considerate drept nereguli, conform Codului Contravențional, relatează radioorhei.info.

Potrivit Raportului, în Planul de achiziţii pentru anul 2018, pentru luna august a fost preconizată achiziţionarea “detergenţilor pentru instituţiile subordonate”, în sumă de 100 000 lei. În acest scop, s-au făcut şi anunţurile cuvenite, necesare organizării achiziţiei în cadrul unei proceduri de tip COP (cerere de oferte de preţuri). Până în prezent, însă, pe pagina web a Agenţiei Achiziții Publice nu a apărut nicio informaţie despre faptul că Primăria Orhei ar fi atribuit un contract pentru procurarea detergenților.

În schimb, după cum arată aceeaşi sursă, recent au fost atribuite mai multe contracte pentru “produse de curăţat pentru instituţiile subordonate”, iar suma totală a acestora depăşeşte 300 000 lei. Asta, în situaţia în care în Planul pentru anul curent nu figurează nicio procedură cu un atare obiect de achiziție. În una şi aceeaşi zi de 10 octombrie, Primăria Orhei a atribuit 7 contracte de achiziţie, valoarea cărora oscilează între circa 20 000 lei şi circa 140 000 lei. Toate contractele pentru produse de curăţat, în valoare totală de aproape 317 000 lei, au fost oferite unor firme din Chişinău.

Potrivit paginii web a AAP, ultimele achiziţii de produse de curăţat şi detergenţi, efectuate de Primăria Orhei, au avut un preţ de câteva ori mai mic – în anul 2017 au fost procurați detergenţi în sumă de circa 96 000 lei, iar în anul 2016 – produse de curăţat în sumă de circa 54 000 lei.

Foto simbol clicksanatate.ro

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker