Electorala 2019Evenimente

PL, PLDM și blocul ACUM își propun să identifice candidați pentru toate circumscripțiile uninominale

Candidatul pe circumscripții va fi un motor pentru lista națională la următoarele parlamentare. Din acest motiv, viitorul bloc electoral ACUM se va strădui să aibă candidați în toate circumscripțiile uninominale, transmite deschide.md.

Forma juridică a blocului prevede colaborarea dintre Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, însă alte formațiuni politice vor putea să-și înainteze candidați, care vor trece filtrele blocului. Partidul Liberal Democrat și Partidul Liberal intenționează să se alăture blocului ACUM.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, spune că în jurul datei de 30 noiembrie se va încheia procesul de formare a listei electorale a blocului ACUM și a celor care se vor alătura lui. Alexandru Slusari susține că majoritatea viitorilor candidați ai PPDA și PAS au trecut deja filtrul de integritate al programului „Parlamentul curat”, realizat de organizații ale societății civile. „În funcție de faptul când vor fi ei gata cu verdictul lor, noi vom trece la a doua etapă – evaluarea meritocrației”, a menționat vicepreședintele PPDA.

Membrul biroului permanent al Partidului Acțiune și Solidaritate, Virgil Pâslariuc, este de părere că nu contează câte partide fac parte din blocul electoral pentru că accentul nu se pune pe cantitatea, dar pe calitatea listei electorale.

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Viorel Cibotaru, spune că formațiunea pe care o reprezintă este gata să participe la următoarele parlamentare împreună cu blocul ACUM.

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, spune că ideea care a fost agreată până acum este că PL și PLDM merg cu listele lor proprii, dar decizia finală trebuie luată în cadrul forumurilor decizionale ale formațiunilor.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker