Economie

Cine va beneficia de cele mai mari majorări a salariilor

Potrivit secretarului de stat de la Ministerul Finanțelor, Ion Chicu, citat de www.ziarulnational.md, odată cu implementarea noii legi a salarizării, după reforma din sistemul bugetar, de cele mai mari majorării vor avea parte asistenții medicali, șefii de gospodărie, educatorii fără studii medii de specialitate și fără vechime în muncă, ajutorii de educatori, dădacele fără vechime în muncă, bibliotecarii, dar și pictorii.

Astfel, un asistent medical va ridica începând cu 1 decembrie un salariu mai mare cu 2 413 lei (+86%), șef de gospodărie – 2 989 de lei (+147%), educator fără studii medii și fără vechime – 1 987 de lei (+65%), ajutor de educator fără vechime – 1 424 de lei (+88%), ajutor de educator – 1 422 de lei (+81,5%), iar o dădacă fără vechime – 1 789 de lei (+123%).

De asemenea, un bibliotecar cu studii superioare, cu vechime în muncă de 12 ani, dar fără categorie va încasa cu 1 314 lei mai mult ca până acum. Un pictor cu studii generale și cu o vechime în muncă de 28 de ani va ridica cu 2 796 de lei mai mult (+109,6%).

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker