EvenimenteÎnvățământRezina

Elevii-voluntari din Liceul „Ioan Sârbu” participanți la Festivalul Național de Teatru Social

Grație muncii şi entuziasmului, am reuşit să ne calificăm în marea finală, care va avea loc pe 24 noiembrie.

Y-PEER Moldova este o rețea de tineri educatori de la egal la egal. Anul acesta am avut și eu marele noroc împreună cu alți colegi din Liceul „Ioan Sârbu” Ignăței, de a face parte din frumoasa și numeroasa familie a rețelei. Aici activează tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani, care au drept scop informarea adolescenților despre sănătatea sexuală și reproductivă.

Mijloacele de informare sunt diverse, dar includ, în principiu, ore informative, concursuri de asimilare a informației ”Ce? Unde? Când?”, activitatea ”Mit și Adevăr”, dar și „Întrebări și răspunsuri în adolescență”.

Un eveniment foarte frumos organizat de rețea este Festivalul Național de Teatru Social, care a ajuns anul acesta la a IX-a ediție și s-a desfășurat sâmbătă în orașul Bălți. La festival au participat 35 de echipe din diverse localități ale R. Moldova, inclusiv echipa LT „Ioan Sârbu”, s. Ignăței, ghidați de profesoara de educație pentru sănătate Olga Trâmbaci. Tinerii actori au decis să demonstreze în piesele lor necesitatea includerii Educației pentru sănătate în școală, prevenirea violenței și discriminării, dar și importanța informării tinerilor cu privire la ghidarea în carieră.

Echipele participante au fost pregătite pentru festival de către traineri naționali, care au activat în cadrul Caravanei Instruirilor Y-PEER. Aceştia au mers la echipele din Centrul, Sudul și Nordul republicii, moderând sesiuni despre sănătatea sexuală și reproductivă, dar și tehnici de teatru social. Pregătirea nu se oprește aici, vor continua perfectări ale pieselor de teatru, prezentarea acestora în teritoriu și marea finală – la 24 noiembrie c.

Y-PEER organizează și alte activități la fel de distractive și deopotrivă de educative, destinate atât elevilor, tinerilor, cât și profesorilor, cum ar fi Campionatul de dezbateri, Școala trainerilor pentru tineri sau Școala trainerilor pentru profesori.

Și tu poți face parte din marea familie Y-PEER Moldova. Ești tânăr-implică-te! Poți face întotdeauna mai mult decât ai crezut, scria Roger Martin du Grand.

Irina Stăvilă, traineră națională Y-PEER, elevă în clasa a XII-a la LT „Ioan Sârbu”, s. Ignăței, Rezina

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close