EvenimenteÎnvățământRezina

Elevii-voluntari din Liceul „Ioan Sârbu” participanți la Festivalul Național de Teatru Social

Grație muncii şi entuziasmului, am reuşit să ne calificăm în marea finală, care va avea loc pe 24 noiembrie.

Y-PEER Moldova este o rețea de tineri educatori de la egal la egal. Anul acesta am avut și eu marele noroc împreună cu alți colegi din Liceul „Ioan Sârbu” Ignăței, de a face parte din frumoasa și numeroasa familie a rețelei. Aici activează tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani, care au drept scop informarea adolescenților despre sănătatea sexuală și reproductivă.

Mijloacele de informare sunt diverse, dar includ, în principiu, ore informative, concursuri de asimilare a informației ”Ce? Unde? Când?”, activitatea ”Mit și Adevăr”, dar și „Întrebări și răspunsuri în adolescență”.

Un eveniment foarte frumos organizat de rețea este Festivalul Național de Teatru Social, care a ajuns anul acesta la a IX-a ediție și s-a desfășurat sâmbătă în orașul Bălți. La festival au participat 35 de echipe din diverse localități ale R. Moldova, inclusiv echipa LT „Ioan Sârbu”, s. Ignăței, ghidați de profesoara de educație pentru sănătate Olga Trâmbaci. Tinerii actori au decis să demonstreze în piesele lor necesitatea includerii Educației pentru sănătate în școală, prevenirea violenței și discriminării, dar și importanța informării tinerilor cu privire la ghidarea în carieră.

Echipele participante au fost pregătite pentru festival de către traineri naționali, care au activat în cadrul Caravanei Instruirilor Y-PEER. Aceştia au mers la echipele din Centrul, Sudul și Nordul republicii, moderând sesiuni despre sănătatea sexuală și reproductivă, dar și tehnici de teatru social. Pregătirea nu se oprește aici, vor continua perfectări ale pieselor de teatru, prezentarea acestora în teritoriu și marea finală – la 24 noiembrie c.

Y-PEER organizează și alte activități la fel de distractive și deopotrivă de educative, destinate atât elevilor, tinerilor, cât și profesorilor, cum ar fi Campionatul de dezbateri, Școala trainerilor pentru tineri sau Școala trainerilor pentru profesori.

Și tu poți face parte din marea familie Y-PEER Moldova. Ești tânăr-implică-te! Poți face întotdeauna mai mult decât ai crezut, scria Roger Martin du Grand.

Irina Stăvilă, traineră națională Y-PEER, elevă în clasa a XII-a la LT „Ioan Sârbu”, s. Ignăței, Rezina

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker