Politic

În amenințările lui Șor la adresa jurnaliștilor „nu există faptă a infracțiunii”. Ca și, mai înainte, în faptele lui Tauber

Ilan Șor, politician și primar la Orhei, nu va fi tras la răspundere pentru amenințările lansate în adresa jurnaliștilor. Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii Chișinău, a declarat pentru Agora.md că „La data de 3 septembrie, a fost luată o hotărâre și s-a respins pornirea urmăririi penale. În amenințările sale nu există faptă a infracțiunii”, scrie media-azi, citată de radioorhei.info.

Organizațiile neguvernamentale de media și-au exprimat anterior îngrijorarea în legătură cu afirmațiile cu caracter amenințător ale lui Ilan Șor la adresa jurnaliștilor și tonul ultimativ care pot fi asimilate unei încercări de a impune cenzura în mass-media. După un protest pe care l-a organizat în luna iulie la Chișinău, Ilan Șor, care este și lider al unui partid omonim, a postat o secvență video în care susține că, odată cu venirea sa la putere, va aplica față de jurnaliștii incomozi (pe care îi identifică vag ca fiind „plătiți să scrie mizerii despre oameni”) o eventuală lege a lustrației.

De notat că, anterior, oamenii legii nu au găsit nicio încălcare nici în acțiunile altei fruntașe a  Partidului “Șor”, primarei de la Jora de Mijloc, Marina Tauber.  În luna august, în timpul unui protest cu mături, Tauber a alungat cu mătura și cu expresii brutale o jurnalistă de la Radio Orhei, împiedicând-o astfel  să își exercite atribuțiile de serviciu. Inspectoratul de Poliție Orhei, care a examinat plângerea depusă în urma acestui incident, a răspuns că în faptele Marinei Tauber nu există “elemente constitutive ale unei infracțiuni sau contravenții”.

“Interesant, cum ar fi procedat Procuratura şi Poliţia în cazul când reprezentanţii Partidelor DA sau PAS, nişte muritori de rând îi tratau cu asemenea ameninţări pe jurnaliştii de la posturile afiliate PDM sau PSRM, ori chiar reprezentanţii acestor partide?”, ne întrebăm noi, jurnaliştii de la CUVÂNTUL.

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, a expediat un demers repetat Procuraturii Generale „cu solicitarea examinării declarațiilor amenințătoare și cu caracter de intimidare” făcute de Ilan Șor la adresa jurnaliștilor, într-un video postat pe Facebook în iulie curent.

Un alt demers a fost transmis președintelui Parlamentului cu solicitarea adoptării până la finele mandatului actualului Legislativ a pachetului de legi cu privire la crimele bazate pe ură și prejudecată.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker