Politic

În amenințările lui Șor la adresa jurnaliștilor „nu există faptă a infracțiunii”. Ca și, mai înainte, în faptele lui Tauber

Ilan Șor, politician și primar la Orhei, nu va fi tras la răspundere pentru amenințările lansate în adresa jurnaliștilor. Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii Chișinău, a declarat pentru Agora.md că „La data de 3 septembrie, a fost luată o hotărâre și s-a respins pornirea urmăririi penale. În amenințările sale nu există faptă a infracțiunii”, scrie media-azi, citată de radioorhei.info.

Organizațiile neguvernamentale de media și-au exprimat anterior îngrijorarea în legătură cu afirmațiile cu caracter amenințător ale lui Ilan Șor la adresa jurnaliștilor și tonul ultimativ care pot fi asimilate unei încercări de a impune cenzura în mass-media. După un protest pe care l-a organizat în luna iulie la Chișinău, Ilan Șor, care este și lider al unui partid omonim, a postat o secvență video în care susține că, odată cu venirea sa la putere, va aplica față de jurnaliștii incomozi (pe care îi identifică vag ca fiind „plătiți să scrie mizerii despre oameni”) o eventuală lege a lustrației.

De notat că, anterior, oamenii legii nu au găsit nicio încălcare nici în acțiunile altei fruntașe a  Partidului “Șor”, primarei de la Jora de Mijloc, Marina Tauber.  În luna august, în timpul unui protest cu mături, Tauber a alungat cu mătura și cu expresii brutale o jurnalistă de la Radio Orhei, împiedicând-o astfel  să își exercite atribuțiile de serviciu. Inspectoratul de Poliție Orhei, care a examinat plângerea depusă în urma acestui incident, a răspuns că în faptele Marinei Tauber nu există “elemente constitutive ale unei infracțiuni sau contravenții”.

“Interesant, cum ar fi procedat Procuratura şi Poliţia în cazul când reprezentanţii Partidelor DA sau PAS, nişte muritori de rând îi tratau cu asemenea ameninţări pe jurnaliştii de la posturile afiliate PDM sau PSRM, ori chiar reprezentanţii acestor partide?”, ne întrebăm noi, jurnaliştii de la CUVÂNTUL.

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, a expediat un demers repetat Procuraturii Generale „cu solicitarea examinării declarațiilor amenințătoare și cu caracter de intimidare” făcute de Ilan Șor la adresa jurnaliștilor, într-un video postat pe Facebook în iulie curent.

Un alt demers a fost transmis președintelui Parlamentului cu solicitarea adoptării până la finele mandatului actualului Legislativ a pachetului de legi cu privire la crimele bazate pe ură și prejudecată.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close