Evenimente

Unii plantează, alţii distrug

Peste 100 de  copii şi adulţi din mun. Chişinău şi din comunele Lalova şi Horodişte, raionul Rezina au participat sâmbătă la o acţiunie de înverzire a malurilor râuleţului Blănăriţa care-şi începe cursul în regiunea s. Slobozia-Horodişte şi se scurge în Nistru în preajma s. Ţâpova. Acţiunea a fost organizată de Fundaţia pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava” în parteneriat cu Primăria comunei Lalova şi Inspecţia Ecologică Rezina.

Potrivit primarului de Lalova Mihai Gotornicean, au fost plantaţi circa o mie de puieţi de salcie, donaţi de “Ecodava”.

Grigore Carpov, şeful Inspecţiei Ecologice Rezina a dec-larat că la primăvară, în cadrul aceluiaşi proiect, se prevede ca aici să fie plantaţi încă circa 2000 de puieţi de salcie.

Luni Mihai Gotornicean a concretizat că a doua zi după plantare s-a constatat că cineva a smuls o parte din puieţi, aruncându-i pe malul râuleţului. Preşedintele Fundaţiei “Ecodava”, Oleg Sclifos, împreună cu câţiva activişti au replantat puieţii, informând poliţia despre cele întâmplate.

Reporter “C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker