Politic

Partidul “Șor” – lider la cheltuieli nedeclarate CEC pentru manifestații publice

Partidul “Șor” nu ar fi declarat la CEC cheltuieli de peste 7,6 milioane de lei pentru manifestații publice/divertisment.  Aceste date se conțin în Raportul „Monitorizarea finanțării partidelor politice în prima jumătate a anului 2018”  prezentat recent de Asociația “Promo-LEX”, care a analizat rapoartele financiare ale partidele politice pentru primul semestrul al anului 2018 depuse la Comisia Electorală Centrală și a efectuat monitorizarea  civică a finanțării partidelor politice pentru această perioadă de raportare, relatează radioorhei.info.

Potrivit raportului, pe locul doi la acest capitol se plasează Partidul Democrat, care nu ar fi declarat la CEC cheltuieli de peste 1,8 mln de lei. PDM, PSRM, PPȘ au utilizat instrumentul transferului de imagine în activitățile promoționale, din partea  fundațiilor caritabile ori SRL-urilor care conțin în denumirile lor nume de politicieni ori sunt asociate cu anumiți politicieni. În numele acestora au fost desfășurate cel puțin 95 acte de caritate cu cheltuieli estimate de cel puțin 2 480 000 lei, sume de bani pe care partidele politice nu le-au raportat la CEC, dar au cules dividende de pe urma lor.

“Promo-LEX” consideră necesară reglementarea activității fundațiilor din perspectiva implicării acestora în activități cu tentă politică și transfer de imagine în favoarea partidelor politice sau membrilor acestora.

Raportul integral poate fi accesat pe aici

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close