EvenimenteOrhei

Oamenii de afaceri și ONG-știi au propus soluții pentru diminuarea riscurilor de corupție în procesul controlului de stat

Vinerea  trecută  la  Orhei s-a desfășurat Masa rotundă cu genericul „Controlul de stat pe hârtie și în practică: soluțiile businessului pentru diminuarea riscurilor de corupție în procesul controlului de stat”, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, IDIS „Viitorul”, CIPE. Reprezentanții mediului de afaceri, ONG-lor, APL-ului și mass-media și-au expus părerile în ce privește modalitățile de combatere a fenomenului.   

Vitalie Colun, directorul filialei Orhei a Camerei de Comerț și Industrie a solicitat celor prezenți să fie cât mai activi şi să dea exemple de situații cărora pentru viitor s-ar putea să li se găsească soluții.

Participanții au venit cu propuneri și soluții către organizatori, de a promova la nivel de Parlament și Guvern perfectarea legilor în așa fel, ca să diminueze riscurile de corupție și să existe un sistem de control de stat eficient și transparent. Mihai Gașper, lider agricol din Furceni,  Eugenia Roșca, ONG-istă de la Telenești,  Daniela Brodețchi, contabilă la SRL ”Brodețchi” din Orhei au remarcat  că problema persistă  și  că  societatea trebuie să fie  mai exigentă vizavi de astfel de fenomene. Ion Sava, specialist la SC ”Maestro-next” a ținut să accentueze că  fenomenul are rădăcini vechi și că trebuie de implicat presa și societatea civilă pentru a-l diminua:

”Într-o societate democratică funcționarul implicat în acte de corupție trebuie să-și dea demisia, ulterior reacția legii trebuie să fie promtă și adecvată situației. Afacerile sunt afectate de corupţie și este imperios necesar să se ia măsurile de rigoare. Iată de ce presa trebuie să fie mai combativă şi să le scoată la iveală. Salutăm astfel de întâlniri, ele trebuie să aibă loc cât mai des” a fost de părere dl Sava.

                                                        Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker