EvenimenteRezina

Audieri publice la liceul din Ignăţei

Circa 180 de săteni s-au întrunit la Liceul Teoretic „Ioan Sârbu” din Ignăţei, raionul Rezina, pentru a discuta despre bugetul şi priorităţile şcolii pentru anul 2019.

La 25 octombrie c., în Liceul Teoretic „Ioan Sârbu” din satul Ignăței, beneficiar al proiectului „Școala mea – responsabilizare socială pentru reforma educației din Republica Moldova”, s-a desfășurat audierea publică a bugetului şcolii pentru anul 2019 cu subiectul „Asigurarea transparenței în elaborarea bugetului instituției de învățământ pentru anul 2019 ”.

Audierea a avut ca obiectiv facilitarea implicării factorilor educaționali din comunitate în aplicarea instrumentelor de responsabilizare socială și implicarea în dialogul cu privire la bugetul școlii. La eveniment au participat circa 180 de persoane, dar şi președinta raionului Eleonora Graur, consilierul raional și local Anatolie Badan, primarul de Ignăței Alexandru Călăraș, echipa managerială, reprezentanta proiectului „Școala mea” Nina Bândiu.

După cum ne-a relatat directoarea liceului, dna Galina Platon, dumneaei a vorbit audienţei despre gradul de implementare a reformei educaționale în liceu, a prezentat proiectul de dezvoltare instituțională în următorii cinci ani, din care rezultă planurile manageriale și bugetare anuale. Contabila instituţiei Ludmila Safaler a făcut o informaţie despre executarea bugetului pe anii 2016, 2017 și parţial 2018. Apoi directoarea a prezentat proiectul de buget pentru anul 2019.

Participanţii la dezbateri au venit cu un şir de propuneri privitor la soluţionarea problemelor actuale ale liceului. Este vorba în primul rând de modernizarea bazei tehnico-materiale şi a procesului educativ. Elevii Simona Grecu și Ana-Maria Dabija, Nicolae Rusu şi-au împărtăşit viziunile privitor la viitorul şcolii, menţionând ce pot face ei în prezent prin acțiuni de voluntariat ca instituţia să devină mai atractivă. Consilierul Anatolie Badan și primarul Alexandru Călăraș s-au referit la relaţiile dintre liceu şi autorităţile locale, părinţi, rolul şi posibilităţile APL în dezvoltarea instituției, aprofundarea procesului educaţional. Eleonora Graur a salutat inițiativa Liceului „Ioan Sârbu” de a participa în Proiectul „Școala Mea”, implicarea cetățenilor în procesul decizional şi cel de educație a copiilor.

Proiectul „Școala mea” este implementat cu suportul financiar oferit de Parteneriatul Global pentru Responsabilizare Socială al Băncii Mondiale și suportul informațional al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, a mai accentuat directoarea Galina Platon.

Audierile publice ale bugetului scolii, desfășurate în premieră în liceul din Ignăţei, au permis reprezentanţilor comunităţii să se informeze şi să cunoască mai bine prioritățile de dezvoltare ale instituției şi resursele disponibile, modalităţile de utilizare a finanţelor, să-şi expună opiniile.

 

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker