Centenarul Sfatului Ţării

„Strămoșii noștri și-au făcut datoria. Cred că urmăm noi”

Savanţi în domeniul cercetării istoriei din România, Rusia, Ucraina, Lituania și Republica Moldova au participat marţi, 21 noiembrie, la Conferința științifică internațională „Centenar Sfatul Țării”, organizată în fostul Palat al Sfatului Ţării, actualmente blocul de studii al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chișinău.

Evenimentul a avut loc în ziua în care s-au împlinit exact o sută de ani de la organizarea, la Chișinău, pe 21 noiembrie 1917, a ședinței legale și solemne a primului organ legislativ al populației basarabene.

Prezent la eveniment, academicianul Victor Spinei, vicepreședintele Academiei de Științe a României, a declarat că îl încearcă emoții deosebite în sala în care și-au ținut ședințele membrii Sfatului Țării, printre care se numărau și rudele sale – Chiril Spinei și Alexandru Baltaga. „Strămoșii noștri și-au făcut datoria. Cred că urmăm noi. Să nu uităm ce-au realizat ei în momente dramatice”, a remarcat academicianul.

Conferința științifică internațională „Centenar Sfatul Țării” a fost organizată de Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei, Academia Română, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Institutul „A. D. Xenopol” – Filiala Iași a Academiei Române, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău şi alte instituții partenere.

www.ziarulnational.md/

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker