Telenești

Fata care dăruiește optimism şi bunătate

Deși are un fecior bun de însurat, îi spun în continuare ”fată”, pentru că e la fel de tânără și neatinsă de riduri, neajunsuri, cum era acum 30 de ani, când a venit din Cucioaia să continue studiile în școala medie din Ghiliceni.

Mereu cu zâmbetul pe față, Irina Moscaliuc s-a impus prin naturalețea și felul său de a fi, despre care poetul ei preferat, Mihai Eminescu, ar fi spus, că are ”un nu știu cum” și ”un nu știu ce”.

Au trecut anii. Irina a trebuit, uneori, să ia lucrurile de la capăt, dar a rămas la fel de pozitivă și optimistă…

Mai mult! Dăruiește și altor oameni încredere, dragoste și, deseori, surprize neașteptate și necondiționate…

Acum 3 ani, revenită într-o mică vacanță din Italia (unde s-a stabilit de mai mult timp), ne-a invitat să savurăm împreună muzica lui Giuseppe Verdi (opera ”Traviata”) la Teatrul de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chișinău.

Anul acesta, cu ajutorul nemijlocit și absolut dezinteresat al Irinei, tânărul Vladimir Potlog din Telenești a editat și a lansat prima sa carte de poezii ”Cea mai tandră ființă a naturii”…

Când i-am auzit acum câteva zile vocea la telefon, m-am bucurat enorm. Pentru că de fiecare dată avem teme de discuție și de fiecare dată Irina mă molipsește cu optimismul ei debordant. Apoi Irina Moscaliuc, fosta mea elevă, mi-a pășit pragul casei. Un oaspete drag sufletului meu. Fata, care, grație bunătății, optimismului nativ, rămâne mereu tânără și plăcută… Am răsfoit amintiri, am savurat gustul cafelei italiene…

Irina s-a grăbit să ajungă la tânărul Vladimir Potlog, să-l încurajeze pentru alte scrieri – optimismul Irinei și bunătatea ei sunt pentru el cel mai eficient tratament terapeutic (în imagine).

Dragă Irina, să-ți dăruiască Dumnezeu sănătate, că restul (inteligență, mărinimie, dragoste de oameni, caritate, atenție față de părinți…) Creatorul ți-a dat cu vârf și îndesat!

Maria Vleju

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker