EvenimenteOrhei

Venituri suplimentare din taxe şi plăţi la Primăria Orhei

O plată în mărime de 100 de lei, vor trebui să achite cei care vor solicita de la Primărie autorizaţie de construire sau desfiinţare. Foto simbol zdg.md

Persoanele care vor solicita de la Primăria Orhei certificat de urbanism pentru proiectare sau certificat de urbanism informativ, vor trebui să achite pentru emiterea acestor documente câte 50 de lei.

Aceste plăți au fost stabilite printr-o decizie aprobată la şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Orhei de la sfârşitul săptămânii trecute.

Tot atunci, a fost aprobată taxa care va trebui să fie achitată pentru înregistrarea contractelor de arendă a terenurilor şi altor bunuri agricole, pentru modificarea, rezilierea şi pentru eliberarea extraselor din Registrul contractelor de arendă. Mărimea taxei pentru aceste servicii oscilează între 2 lei şi 6 lei pentru un document.

Proiectele celor două decizii au fost elaborate de Primăria Orhei, care a indicat în notele informative că taxa şi plăţile respective vor genera venituri pentru bugetul municipal.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker