Politic

Încă un proiect cu finanţare secretă

Primele patru familii tinere din municipiul Orhei au primit cheile de la propriile locuințe, construite în cadrul unui program de Locuințe Sociale, anunţă administraţia locală, citată de www.moldstreet.

Autorităţile nu dezvăluie cine a finanţat acest proiect. Mai mult, pe lângă cheia de la apartament, locatarii au mai primit în dar de la primarul Ilan Șor câte un televizor.

Ilan Șor (condamnat la 7,5 ani de închisoare) a anunţat că beneficiarii programului vor achita, timp de 35 de ani, o rată simbolică de doar 500 lei pentru locuință, fără dobândă.

Un proiect de Regulament cu privire la modul și condițiile de desfășurare a proiectului social „Construcția locuințelor și asigurarea categoriilor social/economic vulnerabile ale populației din municipiul Orhei cu spațiu locativ”, ce urmează a fi adoptat de Consiliul Local prevede că beneficiarii vor contribui cu un avans de minimum 10% din prețul de achiziție al locuinței. Cât costă o astfel de locuinţă nu este însă specificat. Totodată, la expirarea a unui an, beneficiarul are dreptul la procurarea în avans a locuinței.

Proiectul a fost lansat oficial la mijlocul lunii august 2017, după ce Consiliul local a aprobat o decizie de repartizare pentru construcţii a unui teren de 0,624 ha de la periferia oraşului, în cartierul nordic.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker