RezinaSocial

IGSU a inaugurat Unitatea de Salvatori și Pompieri Rezina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inaugurat pe 28 octombrie c. Unitatea de salvatori și pompieri Rezina.

Remiza a fost dată în exploatare  după ce a fost renovată din temelii. După cim relateaază serviciul de presă al Inspectoratului, la evenimentul de deschidere a unității au participat viceprim –ministru pentru Reintegrare, doamna Cristina Lesnic, conducerea IGSU reprezentată de general –maior Mihail Harabagiu și autoritățile publice locale. În discursul său viceprim –ministru pentru Reintegrare a  menționat devotamentul și sacrificiul salvatorilor în misiunile de salvare, dar și încrederea de care se bucură pompierii din partea societății. Oficialul a subliniat importanța remizei și a activității realizate de angajații IGSU.

La rândul său șeful IGSU a specificat că unitatea este una strategică și  necesară întrucât acordă asistență neîntârziată locuitorilor raionului Rezina. Potrivit IGSU remiza de salvatori și pompieri din orașul Rezina a fost renovată datorită alocării resurselor din bugetul de stat, dar și a Programului activităților de reintegrare a țării.

Pentru reconstrucția acesteia au fost utilizate trei milioane  de lei. Unitatea urmează să asigure securitate în situații de risc pentru 47 mii de oameni, care sunt locuitorii a 40 de localități rurale și orașul Rezina.

Tot pe 28 octombrie IGSU a organizat în centrul raional o paradă a tehnicii de intervenție. Peste 20 de autospeciale de intervenție au fost expuse în centrul orașului pentru ca oamenii să se familiarizeze cu  activitatea pompierilor și salvatorilor. De la mic la mare toți vizitatorii au comunicat cu angajații IGSU și au făcut poze cu unitățile de intervenție. Locuitorii raionului Rezina au admirat autospeciale de stingere a incendiilor, deblocare și descarcerare, ambulanțe SMURD, dar și transport de epocă care a înfrumusețat coloana cu tehnică grea. Potrivit IGSU unitățile de salvatori și pompieri renovate sunt o prerogativă pentru instituție, întrucât îmbunătățesc condițiile de muncă a celor care activează.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker