Sănătate

Tratament contra cancerului de plămâni, aprobat de Comisia Europeană

Un tratament revoluționar care crește rata de supraviețuire în rândul bolnavilor de cancer pulmonar a fost aprobat de Comisia Europeană în septembrie c.

Comisia Europeană a aprobat medicamentul imonoterapeutic “Imfinzi” al “AstraZeneca”, pentru tratarea pacienţilor cu cancer pulmonar inoperabil, a căror boală a avansat local, dar fără metastaze, a anunţat grupul farmaceutic, transmite Reuters.

Aprobarea europeană este pentru pacienţi ale căror tumori exprimă un biomarker cunoscut sub numele de PD-L1 pentru cel puţin 1% din celulele tumorale şi a căror boală nu a progresat în urma chimioterapiei bazată pe platină şi a terapiei cu radiaţii.

”Pacienţii din Europa diagnosticaţi cu cancer pulmonar inoperabil cu celule non-mici (NSCLC) au acum o nouă opţiune de tratament. “Imfinzi” este singura imunoterapie aprobată sub această formă curativă şi suntem mândri să aducem un nou standard de tratare a acestei boli dificile”, a spus vicepreşedintele executiv al “AstraZeneca”, Dave Fredrickson, care conduce divizia de oncologie a grupului.

Medicamentul a fost aprobat pe baza rezultatelor studiului clinic de fază a III-a PACIFIC, potrivit news.ro.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close