Învățământ

1318 locuri vacante în şcoli şi grădiniţe, numai în Capitală

Deficitul de cadre didactice se simte demult în raioanele din regiunea Orhei. În fiecare an direcţiile Educaţie solicită tineri specialişti de la instituţiile de învăţământ superior şi mediu de specialitate, dar practic fără succes. Tinerii specialişti nu numai din pedagogie, dar şi din alte domenii, preferă să-şi caute rostul peste hotare.

Problema deficitului de cadre se confruntă şi capitala. Potrivit unei informaţii mediatizate de Primăria Chişinău, la care se referă www.stirilocale.md, la ora actuală în instituţiile de învăţământ din municipiu sunt 525 de funcții vacante de cadre didactice şi 400 de posturi vacante de specialişti în grădiniţele de copii.

În instituţiile de învăţământ primar şi secundar cele mai multe locuri vacante sunt de specialişti la educaţia fizică, discipline muzicale, clasele primare, profesori de limba și literatura română, matematica, limba engleză.

În grădiniţe sunt necesari 356 de educatori, 23 de conducători muzicali, dar şi metodişti, logopezi, psihologi.

De asemenea sunt vacante 414 posturi nedidactice: asistente medicale, bucătari, ajutori de educatori, spălători de lenjerie şi de veselă, etc.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport încearcă să soluţioneze problema angajând la locurile vacante studenţi, elevi de la şcolile profesionale.

Foto simbol. sursa: mamaplus.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker