OrheiPolitic

Noile televiziuni de la Orhei, afiliate lui Ilan Șor, construite pe împrumuturi și cu funcționari publici pe post de moderatori

După Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, Ilan Șor este următorul politician care își clădește un holding media – asta, în timp ce o mare parte din emisiunile anunțate la posturile Orhei TV și Televiziunea Centrală (anterior Euro TV), afiliate acestuia, vor fi moderate de persoane apropiate primarului Orheiului. Astfel, soția lui Ilan Șor, interpreta Jasmin, va prezenta „Conversație de suflet”, iar adjuncta acestuia, Diana Memeț, – „Ora locală” și, probabil, „Ora primarului”. Emisiunile vor fi difuzate la ambele televiziuni, relatează www.media-azi.md.

Sursele de finanțare pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte media, conform administrației posturilor TV, au fost adunate din „împrumuturile unor persoane fizice și juridice”, care au încredere în televiziunile respective.

Administratorul celor două posturi de televiziune, Dumitru Chitoroagă, „reprezentant împuternicit” al Partidului Șor, susține că lansarea programelor, cel mai probabil, va avea loc pe 8 noiembrie, de Hramul Orheiului, dar nu exclude că acest lucru se va întâmpla mai devreme.

În ultimele săptămâni, în Chișinău, dar și la Orhei au fost expuse zeci de panouri publicitare din care reiese că cele două televiziuni vor avea mai multe emisiuni proprii. Pe panouri sunt afișate atât denumirile emisiunilor, cât și numele moderatorilor.

De exemplu, interpreta Jasmin va prezenta emisiunea „Conversație de suflet” (Душевный разговор), care, potrivit Newsmaker, va fi filmată la Moscova.

Jurnalistul rus Aleksandr Kovalev, cunoscut publicului drept gazda unui reality show culinar la Ren TV Rusia, va realiza emisiunea „Cu propriii ochi” (Своими глазами).

Programul săptămânal „Bună seara” (Добрый вечер) va fi moderat de către actrița Teatrului rus „A.Cehov” Vera Mariancic și actorul israelian Ian Levinson.

După cum concretizează sursa citată, oficial, beneficiara celor două posturi de televiziune este Rita Țvik, autoarea cărții „Viața și destinul”, o biografie a tatălui lui Ilan Șor, Miron Șor. Potrivit Anticoruptie.md, ea este și fondatoarea Agenţiei de ştiri Novosti-Moldova (НОВОСТИ-МОЛДОВА), iar soţul ei, Vladimir Novosadiuc, este şeful Agenţiei Sputnik Moldova. Cei doi soţi au fost vizaţi în raportul Kroll, compania angajată de autorităţile Republicii Moldova să investigheze fraudele bancare. Potrivit documentului, Rita Ţvik şi Vladimir Novosadiuc, ambii acţionari la „Unibank”, au împrumutat de la firma „Harrogate Consulting LLP” câte 12 milioane de lei. Mai mult, presa a relatat că, în 2014, ambii au intermediat preluarea Euro TV şi Alt TV de către primarul de la Orhei.

Rita Ţvik este și fondatoarea „Klassika Media” SRL, firmă care a fondat „Media Resurse” SRL şi „Alternativ-TV” SRL, cele care gestionează posturile de televiziune. Acum, potrivit declarațiilor depuse la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), compania care deține cele două posturi de televiziune este „Media Resurse” SRL.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker