Social

Ilan Șor în 2016: măturător – 4000 lei, conducător – 7000 lei. Realitatea în 2018: măturător – 3000 lei, conducător – 12500 lei

Întreprinderea Municipală „Servicii Comunal Locative Orhei”  (SCL Orhei”) este în căutarea măturătorilor. La sfârşitul lunii septembrie, întreprinderea avea 7 locuri vacante şi informa despre aceasta într-un anunţ pe care l-a publicat pe o platformă tematică. În anunţ se spunea că mărimea salariului oferit lunar unui măturător constituie 3000 de lei, relatează radioorhei.info.

Potrivit sursei citate, salariul anunţat acum de conducerea întrep-rinderii este cu o mie de lei mai mic față de cel  pe care îl promitea primarul Ilan Șor cu mai bine de 2,5 ani în urmă. În martie 2016, în timp ce îşi prezenta raportul de activitate, Șor declara că una dintre priorităţile sale constă în reducerea decalajului dintre salariile directorilor întreprinderilor municipale şi ale subalternilor. Primarul de Orhei aducea atunci şi cifre concrete, spunând că salariul unui măturător va fi de “4-5 mii lei, iar al unui director de 7-8 mii lei.”

În realitate, faţă de anul 2016, când managerul-șef al SCL Orhei ridica 10 000 lei pe lună, salariul acestuia a mai şi crescut. Potrivit datelor din  declaraţia de avere şi interese a lui Veaceslav Zaporojan, în anul 2017, salariul conducătorului întreprinderii a depăşit 12 500 de lei, majorându-se cu peste 2 500 de lei pe lună.

Foto din arhiva radioorhei.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker