EconomieȘoldănești

Roadă fără precedent

În raionul Şoldăneşti campania de recoltare a merelor târzii este în toi. După cum relatează soldanesti.md, specialiştii Direcției Agricultură și Alimentație prognozează în acest an o recoltă record.

Conform datelor prealabile ale producătorilor, în ansamblu pe raion roada va fi de circa 14 mii de tone de mere, cu  2 mii de tone mai mare ca în anul trecut.

Agronomii afirmă că seceta din a doua jumătate a verii nu a influenţat calitatea merelor şi acestea au mărimi optime. Iar precipitaţiile căzute la începutul şi sfârşitul lunii septembrie nu au produs pagube semnificative livezilor.

La moment problema cea mai serioasă, cu care se confruntă majoritatea pomicultorilor, este lipsa pieţei de desfacere a fructelor, din care cauză aceştea sunt impuşi să livreze fructe calitative la prelucrare pentru suc. În această situaţie, experţii consideră oportună oferirea de compensaţii fermierilor din partea statului. Aşa ceva s-a întâmplat deja în 2014, când Federaţia Rusă a interzis exportul de mere din Republica Moldova, precizează sursa citată.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker