RezinaSocial

Conserve alterate

Fotografie primită la redacţia CUVÂNTUL-ui prin poşta electronică

 

În adresa săptămânalului CUVÂNTUL, prin poşta electronică, ne-au parvenit câteva imagini cu o conservă din carne plină cu viermi. Ulterior am văzut aceste imagini şi pe pagina grupului de pe facebook „Rezina în pericol”. Autoarea scria că a procurat conservele în magazinul „Linella” din Rezina şi preîntâmpina lumea să fie atentă când face cumpărături. 

Noi am trimis imaginile Direcţiei Raionale Siguranţa Alimentelor. Şeful interimar al Direcţiei, Valentin Botnaru, ne-a relatat:

“În ziua de 12 octombrie c., specialiştii instituţiei au efectuat la magazinul respectiv un control inopinat, unde au constatat că conservele din carne de porc înăbuşită cu denumirea “Pamapol”, producător “Pamapol” SA din Polonia, au ajuns în R.Moldova prin intermediul SRL “Spolem IMPEX”. Produsele sunt însoţite de Certificat sanitar veterinar emis la 29 august 2018, aviz sanitar şi factură fiscală. În magazine se respectă regimul de temperatură, în sala de comerţ este instalat termometru cu psihrometru şi temperatura se monitorizează zilnic. La momentul controlului în sala de comerţ erau + 15 grade, adică condiţiile corespundeau Certificatului sanitar veterinar, sistemul de aerisire funcţionează. Conservele de la rafturi nu prezentau semne de corozie, deformări de ambalaj. Administratoarea magazinului a spus că produsele de băcănie sunt aduse de la depozitul central al reţelei de comerţ „Linella” din mun. Chişinău. Direcţia Raională Siguranţa Alimentelor Rezina va întocmi un demers către Direcţia Municipală Siguranţa Alimentelor Chişinău privind examinarea problemei date la depozitul reţelei din Chişinău”, a specificat dl Botnaru.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker