RezinaSocial

Voluntariatul – energie pozitivă

Elevii au colectat mere de la colegii lor, iar după ore Gașca Voluntarilor a mers prin localitate cu un mesaj de sănătate și a repartizat mere celor întâlniţi în cale, primid în schimb o îmbrățișare și un cuvânt magic.

Voluntariatul ne ajută să ne regăsim, să simțim bucuria altuia ca fiind a noastră. În perioada 1-7 octombrie elevii din Liceul Teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca s-au implicat activ în diverse activități de voluntariat.

Săptămâna Națională a Voluntariatului a fost o bună oportunitate pentru aceștia de a interacționa cu persoane noi, de a ajuta bătrânii din sat și de a învăța lucruri interesante.

Startul acestei săptămâni în liceu a fost dat în cadrul unui careu festiv, la care au participat circa 300 de elevi, profesori, lucrători tehnici. Gașca Voluntarilor a organizat un flash-mob care a avut drept scop promovarea activismului civic şi lărgirea grupului de voluntari.

Interacțiunea cu persoanele din comunitate a făcut deosebit de plăcută activitatea „Un măr în schimb la un cuvânt magic”. Această energie primită în urma activității a persistat pe parcursul întregii săptămâni.

Noi conștientizăm cât este de important să trăim într-o comunitate prietenoasă, de asta am organizat o oră informativă în domeniul egalității de gen. Astfel am promovat ideea că atât băieții, cât și fetele trebuie să aibă oportunități egale de implicare, iar genul nu trebuie să ne dicteze deciziile de viitor pe care le ia fiecare dintre noi. Deciziile noatre trebuie să fie ghidate doar de abilitățile, de dorința și de visurile noastre.

 

Informați și plini de entuziasm, am decis să plecăm la bătrânii din localitățile Cuizăuca și Otac pentru a le oferi o mână de ajutor în treburile gospodărești: să taie lemne, să strângă frunze, nuci și să dea cu vopsea. Suntem fericiți că am avut posibilitatea să discutăm cu bătrânii și să cunoaștem multe secrete ale bucatelor gustoase și cum să îndeplinim mai bine treburile gospodărești. Ne-a bucurat faptul că din ce în ce mai mulți tineri și-au manifestat interesul de a participa în activități de voluntariat.

Mie îmi place mult să fac acțuni de voluntariat. Acestea mă ajută să-mi dezvolt abilități de comunicare, cunosc oameni noi de la care învăț lucruri utile și mă dezvolt multilateral. La moment sunt voluntară în cadrul organizației Y-PEER Moldova, o echipă de educatori de la egal la egal, care promovează un mod sănătos de viață în rândul tinerilor și îi îndeamnă să-și formeze deprinderi sănătoase. Voluntariatul pentru mine înseamnă energie pozitivă și plăcere.

Ana-Maria ODOBESCU, coordonatoare locală în cadrul săptămânii voluntariatului în s. Cuizăuca, coordonatoare de proiect Y-PEER Moldova

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker