Social

Misiune realizată cu succes

Voluntarii din Grupul de inițiativă „Lumina” al LT „Ioan Sârbu” din s. Ignăței au plantat în centrul satului 30 de butași de trandafiri și diverse specii de flori.

 

Dumnezeu a ales pentru fiecare din noi o misiune și un loc de trai pe pământ, deaceea avem obligația de a respecta legile conviețuirii în comunitate prin oferirea dragostei față de tot ce ne înconjoară.

Noi, cei din AO „Nufărul”, vedem misiunea noastră în a mobiliza cetățenii la rezolvarea problemelor comunitare.

Lucrurile frumoase pot fi realizate doar împreună. În Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018, am desfășurat împreună cu activiştii noştri 123 de activități, depășind cu mult numărul implicării noastre  în SNV 2017. Aceasta a devenit posibil datorită implicării active în acţiunile de voluntariat a trei ONG-uri, şase grupuri de inițiativă, şase agenți economici, şapte biblioteci, patru licee, patru instituții publice, două grădinițe de copii, două  biserici, a Consiliului raional al elevilor, mass-media locală.

Și în această săptămână, hainele, produsele alimentare și igienice au fost colectate la SRL „Trans-Spectru”. Doamna Raisa Spiridon a fost gazda voluntarilor timp de o lună și s-a implicat plenar în desfășurarea evenimentului. Avem agenți economici care continuă activitățile de vo-luntariat începute cu mulți ani în urmă.

„Să-i dea Domnul sănătate celui care ne trimite pâine, nici nu-l cunoaștem, dar știm, că este un om bun”, aceste cuvinte au fost spuse de către mai multe persoane în etate din satele Solonceni, Buciușca, Țareuca și Țahnăuți în adresa lui Andrei Bâzgan, administratorul SRL „Tranzit”, care timp de trei ani, în fiecare săptămână le trimite gratuit acestor persoane pâine. În anul curent agentul economic susţine că va completa lista beneficiarilor cu persoane din satele Cinișeuți și Boșernița.

 

Produse alimentare și igienice au fost donate de Stepanida Druță, SRL „Stetudal Grup” și Ion Berghi, patronul ÎI „Berghi Ion”. Studioul de proiectări „Calugher Design” s-a angajat să presteze gratuit servicii de design de interior la grădinița-creșă nr.2 din or. Rezina, iar Natalia Harștea de la “Nadinal-Service” SRL – să predea pentru doritori lecții de engleză.

În acest an, pentru  desfășurarea SNV 2018 am avut coordonatori regionali și locali. Alexandra Socol, șefa BP „Afanasie Talpă” din Țahnăuți a coordonat activitățile desfășurate în localitate și a bibliotecarelor din satele Boșernița, Cinișeuți, Lalova, Mateuți și Meșeni. Ana-Maria Odobescu, eleva LT „Ion Creangă” din Cuizăuca, a coordonat activitățile Grupului de inițiativă „CuizăucaSmile”. Au desfășurat activități interesante și grupul de inițiativă „De la inimă la inimă” din s. Țahnăuți, grupul de voluntare seniore din s. Saharna Nouă, voluntarii ”de nota 10” din Rezina și voluntarele de la LT „Alexandru cel Bun”.

A fost mobilizată comunitatea parohiei Înălșarea Domnului pentru a desfășura lucrări de salubrizare pe teritoriul fostului cimitir orășănesc, care pe timpul URSS a fost trnsformat într-un parc. Denumirea de cimitir mai este valabilă și astăzi deoarece sunt multe morminte unde se odihnesc osemintele înaintașilor noștri. Pe acest teritoriu înălțăm acum o biserică.

În SNV 2018 s-au implicat activ colectivele de la grădinița nr. 6 „Cocoșelul de aur” și grădinița-creșă nr.2 din Rezina, consiliile de elevi de la LT „Olimp” și de la Școala Profesională din Rezina, Centrul de sănătate prietenos Tinerilor „Armonie”, Spitalul Raional, Penitenciarul 17, Filiala BPO Adulți Rezina, Camera de Comerț și Industrie a RM, filiala Orhei, Incubatorul de Afaceri Rezina, Biserica „Lumina Adevărului”, Biserica „Înălțarea Domnului” din Rezina, săptămânalul  CUVÂNTUL.

Nu putem trece cu vederea și implicarea voluntarei Stepanida Druță, care a colectat 7500 de lei de la 35 de persoane, a donat jucării și haine pentru familia cu doi copii din s. Saharna Nouă, care a rămas fără acoperiș în urma unui incendiu. 11 colete cu haine a trimis o prietenă a noastră, stabilită în Italia.

Ne-a reușit să înregistrăm aceste rezultate doar cu eforturi comune. În calitatea mea de coordonatoare regională a SNV 2018, aduc sincere mulțumiri tuturor participanţilor la acţiunile realizate în perioada de referinţă. Ar fi bine ca aceste lucruri frumoase să se înmulțească în continuare, să fie o motivație pentru întreaga comunitate și un îndemn la fapte bune.

Liuba STAVINSCHI, direcoarea AO „Nufărul”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker