SportTelenești

Primari şi funcţionari publici s-au confruntat pe terenul de fotbal

Diana Manoli, președinta raionului, i-a înmânat  Cupa căpitanului echipei funcţionarilor publici, Pavel Casian. Oaspete la meci a fost şi de data aceasta ex-președintele raionului, Boris Burcă (în stânga).

 Sâmbătă, pe stadionul din Telenești a avut loc meciul tradițional la fotbal între echipele primarilor și funcționarilor publici. Singurul gol a fost marcat în repriza I de către Denis Senegur, angajat al Inspectoratului de Poliţie Telenești. Igor Legaci, președintele Asociaţiei raionale de fotbal, a remarcat pentru ”C” că meciul tradițional  pentru Cupa președintelui raionului a ajuns la al cincilea sezon.

”Este o tradiție pur teleneșteană, iniţiată pe timpul când președinte al raionului era dl Boris Burcă. Tradiția a pornit de la o situație haioasă, când apăruse un diferend între primari și administraţia publică de nivelul II, situație care a fost soluționată într-un mod original de către președintele Burcă. Mâine e sâmbătă, ne întâlnim la un meci de fotbal între echipele APL de nivelul I și de nivelul II. Iar luni ne adunăm să discutăm problema dată, i-a anunţat preşedintele de atunci al raionului. Sâmbătă a avut loc meciul, iar luni s-a găsit şi rezolvarea problemei. Astfel, cu fotbalul între cele două nivele ale APL consolidăm spiritul de echipă, anihilăm deosebirile între culorile politice, eliminăm niște situații care par fără soluții. Apropo, de trei ani cupa pentru jocul respectiv nu mai este transmisibilă – învingătorii o păstrează. Mai remarc și faptul că meciurile sunt foarte apreciate de fotbaliștii începători din simplul motiv că sunt educative prin exemplul propriu”, a remarcat Igor Legaci.

Ion Furtună, pensionar, ex-comisar-șef al IP Telenești, ne spune că până în prezent nu a ratat nici un joc pentru echipa funcționarilor publici: ”Meciul pe care-l organizăm în fiecare an ne unește, ne face să uităm de vârstă, de vicisitudinile vieții, e o încercare destul de reușită de a opri timpul, a ne mai întâlni cu amatorii de fotbal din satele raionului”, a menționat dl Furtună.

 Ion Cernei 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker