Centenarul Marii UniriCulturaOrhei

Un Monument al Eroilor Neamului Românesc să fie edificat la Orhei

Pe Aleea Monumentelor din Orhei ar trebui să  fie înălțat și un monument în cinstea Eroilor Neamului Românesc.  Inițiativa aparține consilierului municipal Ion Codreanu,  care a colectat deja peste 200 de semnături ale orheienilor cu aceeași convingere, relatează radioorhei.info.

În scrisoarea pe care a pregătit-o pe numele primarului Ilan Sor, autorul iniţiativei menţionează că municipiul are o Alee a monumentelor, dar pe aceasta lipseşte un monument care i-ar comemora pe ostaşii români care au eliberat Orheiul. Astfel, consilierul îi solicită primarului să accepte alocarea unui teren pe Aleea monumentelor, unde să fie amplasat un monument în cinstea Eroilor Neamului Românesc.

În afară de  consilierul liberal Ion Codreanu, pe adresarea către Ilan Șor şi-au pus semnăturile şi alţi câţiva consilieri municipali, printre care neafiliatul Oleg Matei şi democratul Iurie Lupacescu.

De notat că primul şi cel mai vechi monument de pe Aleea Monumentelor din Orhei este cel de pe vremea sovietică – al Ostaşului Necunoscut. După proclamarea Independenței Republicii Moldova, aici au fost edificate încă trei monumente care evocă evenimente dramatice din trecutul Moldovei, din perioada secolulului XX.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker