Evenimente

D’ale Orheiului: Bătuți cu amenzi pentru bătutul Covoarelor, uscatul rufelor ş.m.a.

Bătutul covoarelor în spaţiile aferente blocurilor de locuit,  precum şi în alte locuri din domeniul public sau privat al municipiului Orhei, va fi sancționat cu amenzi.  Inovațiunea care ar putea să îi bată la buzunare pe orhe-ieni a fost aprobată zilele trecute printr-un regulament de către consilierii municipali.

Propunerea a venit din partea liderului fracțiunii majoritare „Pentru Orhei”, Pavel Verejanu, această chestiune fiind inclusă suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal Orhei.

Potrivit „Regulamentului privind sistemul de salub-rizare/amenajare a municipiului Orhei”, vor fi amendate și astfel de acivități ca spălarea şi uscatul rufelor şi covoarelor pe domeniul public şi privat al APL, amplasarea și utilizarea grătarelor, a uscătoarelor de rufe şi bătătoarelor de covoare. Toate acestea au fost calificate de edilii municipali ca acțiuni contravenționale.

Proprietarii imobilelor vor avea anumite restricții la plantarea arborilor pe terenurile care le aparțin și vor fi obligați să respecte încă o serie de reguli, înscrise in Regulament. De exemplu, nu vor avea voie să depoziteze gunoiul în saci sau plase.

Nu au fost trecuți cu atenția nici agenții economici. Aceștia vor fi obligați să asigure din cont propriu întreţinerea terenurilor adiacente, trotuarelor, etc.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker