EvenimenteRezinaȘoldănești

Cum la Sârcova promovează îmbătrânirea activă și integrarea socială a vârstnicilor

Centrul Comunitar ”Oameni pentru Oameni” a fost inaugurat miercuri în satul Sarcova, raionul Rezina. Astfel a fost realizată încă o iniţiativă a Grupului de iniţiativă ”Oameni pentru Oameni” și Primăriei Sârcova. 

După cum s-a menţionat în cadrul evenimentului, cel puțin 30 de persoane în etate vor beneficia în perioada rece a anului de un prânz cald la Cantina socială amenajată în incinta Centrului. Iar cei 200 de vârstnici din localitate vor avea ocazia să participe aici la diverse activități artizanale, gastronomice,  de sănătate, sportive, teatrale, muzicale, etc. Activitățile sunt organizate de 40 de persoane în etate, membre ale Grupului de inițiativă, locuitori ai satului, care își propun să promoveze îmbătrânirea activă și integrarea socială a vârstnicilor.

Centrul Comunitar „Oameni pentru Oameni” a fost creat la propunerea Grupului de inițiativă cu suportul financiar al societăţii Crucea Roșie din Elveția şi Primăriei Sârcova în cadrul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”, implementat de către „HelpAge International”.

La eveniment au participat Tatiana Sorocan, directoarea „HelpAge International” şi 3 membri ai grupului de evaluare a proiectului SIDA.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker