Știri

„Lumea să vadă cu ce averi am venit şi cu ce averi mă voi duce”

Svetlana Rotundu, noua preşedintă a raionului Şoldăneşti, ne-a prezentat declaraţiile cu privire la venituri şi proprietate pe anii 2013-2014 la prima cerere. Aflând despre intenţia noastră de a publica informaţia ce se conţine în aceste declaraţii, dna Svetlana a surâs cu subînţeles. „Şi tot aşa veţi proceda când voi pleca din funcţia de preşedinte, ca lumea să vadă cu ce averi am venit şi cu ce averi mă voi duce”, a spus dânsa, adăugând: „Corect”.

Svetlana Rotundu a absolvit Colegiul Pedagogic din Orhei şi Universitatea Pedagogică „A.Russo” din Bălţi. Dar toată activitatea ei de muncă este legată de autorităţile publice locale. 12 ani a fost secretară a Consiliului Local, apoi încă 7 ani – primara comunei natale Climăuţii-de-Jos, raionul Şoldăneşti. În 2008 este promovată în funcţia de şefă a Direcţiei raionale Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, iar în 2010 este aleasă vicepreşedintă a raionului Şoldăneşti. După alegerile locale din 2015, cu voturile consilierilor PDM, a căror lideră este, şi celor aleşi pe listele PCRM, PL, BE ”PPEM-Iurie Leancă” şi unuia din cei doi consilieri socialişti, Svetlana Rotundu devine preşedintă a raionului Şoldăneşti.

La momentul investirii în această funcţie, averea dnei Rotundu, conform propriei declaraţii, era destul de modestă. Astfel, în anul 2014, unica sursă de venituri a familiei Rotundu au fost salariile primite la locul de muncă, Svetlana fiind remunerată în funcţia de vicepreşedintă a raionului cu 84,9 mii lei, iar soţul Anatolie – cu 31,5 mii lei.

Familia Rotundu locuieşte în s. Climăuţii-de-Jos într-o casă cu suprafaţa de 100 m2, primită în 1983 conform unui act de donaţie. Soţii Rotundu au în proprietate 1,45 ha de pământ, constituite din 0,42 ha – lotul de lângă casă şi 1,03 ha – cota de teren agricol echivalent atribuită în procesul împroprietăririi sătenilor în cadrul reformei agrare din anii 90 ai secolului trecut.

La bunuri mobile semnatara declaraţiei indică un automobil Volkswagen Jetta produs în a. 1991 şi un Mercedes Benz Sprinter din 1998, dar şi un tractor T-40, toate procurate până în a. 2009. La active financiare – un depozit bancar de 12,6 mii lei.

Potrivit declaraţiei, familia Rotundu nu este implicată în careva afaceri economice diverse decât locurile oficiale de muncă şi care le-ar aduce careva venituri suplimentare.

 Tudor Iaşcenco

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close