EvenimenteRezina

Focar de pestă porcină africană în raionul Rezina

Ca urmare a accidentului rutier, ce-a avut loc pe data de 29.09.2018, pe drumul național Orhei-Rezina, în zona pădurii Țahnăuți, au fost omorâți doi mistreți. Colaboratorii Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor (DRSA) Rezina, deplasându-se la locul accidentului, au ridicat cadavrele mistreților, ulterior fiind recoltate probe pentru cercetare la pesta porcină africană. Locul accidentului a fost supus dezinfectării duble. Probele de la mistreți au fost transportate la Centrul republican de Diagnostică Veterinară (CRDV) din orașul Chișinău.

Pe data de 02.10. 2018, conform raportului nr. 727 al CRDV, s-a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în cadavrul unui mistreț.

La aceeași dată (02.10. 2018), prin dispoziția președintelui raionului, Eleonora Graur, a fost convocată de urgență Comisia pentru Situații Excepționale Rezina. În cadrul ședinței s-a discutat despre pericolul ce-l prezintă pesta porcină africană, fiind aprobat Planul complex de măsuri de eradicare și profilaxie a pestei porcine africane la mistreți. Planul conține denumirea acțiunilor, termenele îndeplinirii, responsabilii de îndeplinire (DRSA Rezina, IP Rezina, SSE, APL, biroul vamal-PVIC Rezina-pod, Inspecția ecologică, ocolul silvic, asociația vânătorilor și pescarilor).

Valentin BOTNARI, șef-interimar  al Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Rezina

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker