Evenimente

Un grant de 46 mln de euro pentru dezvoltarea Sistemului Naţional de Transport gaze

Compania „Transgaz” va beneficia de un grant de 46 de milioane de euro pentru dezvoltarea Sistemului Naţional de Transport gaze (SNT), inclusiv dezvoltarea interconectării cu Republica Moldova, transmite Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

Dezvoltarea SNT în zona de Nord – Est este un proiect util şi relevant atât în ceea ce priveşte securitatea generală energetică a României, cât şi dezvoltarea interconectării cu Republica Moldova, se menționează într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Ministrul Chiril Gaburici apreciază buna conlucrare cu partea română privind lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău. „Urmează demararea cât mai urgentă a lucrărilor de construcție, astfel încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului următor. Finalizarea gazoductului propriu-zis este planificată pentru finele lui 2019. Din acel moment, Republica Moldova va avea 2 surse de alimentare cu gaz”, a specificat ministrul Chiril Gaburici.

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie curent, după ce întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al concursului de privatizare a „Vestmoldtransgaz”, prin care SRL „Eurotransgaz” și-a asumat obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker