EvenimenteTelenești

Gimnaziul Chițcani are acum o sală de sport modernă

Prima lecţie în noua sală

 

Ziua de 1 octombrie a fost una importantă pentru cei peste 200 de elevi de la Gimnaziul „V.Cordineanu” din comuna Chițcanii Vechi, Teleneşti şi pentru întreg satul: aici a fost dată în folosință o sală de sport modernă.

După cum a relatat pentru ”C” Alexei Mereuță, inginer-constructor, responsabil tehnic la acest obiectiv, lucrările au costat trei milioane de lei. Acum sala are un aspect arhitectonic original, aici vor putea fi desfăşurate competiții de amploare:

”Lucrările au fost executate de SRL “Vitantis Plus” din Chișinău, au durat circa trei ani, dar până la urmă avem un obiectiv cu care satul se poate mândri”, a remarcat expertul.

Tamara Cucu, directoarea gimnaziului, a accentuat că noua sală, care se află în curtea școlii, îmbină armonios modernitatea cu tradițiile satului:

”Școala noastră a fost zidită în 1932 în mare parte graţie deputatului Sfatului Ţării Andrei Găină, consăteanul nostru. Clădirea a avut rezerve de extindere a spațiilor şi în anii 60 au fost construite încă două aripi. Dar atunci o sală de sport nu a intrat în conceptul reconstrucţiei. Acum avem toate condițiile pentru practicarea sportului, fortificarea sănătății elevilor, dar și a maturilor”, ne-a spus dna directoare.

Alina Pascaru, șefa Direcţiei Generale Educaţie Telenești a menţionat că a văzut fericire în ochii copiilor, profesorilor, părinților:

”De fapt, acest obiectiv este o investiție în viitorul localității or, se știe că încă în Grecia antică mai întâi căutau a fortifica sănătatea copilului, ca mai apoi să-i dezvolte capacitățile intelectuale. Necesitatea creșterii unei generații sănătoase a fost întotdeauna actuală. Sunt mândră pentru chițcăneni, care au reușit în parteneriat cu Consiliul Raional să construiască acest obiectiv”, a menționat dna Pascaru.

La festivitate au participat primarul comunei Alexandru Tăburceanu, președinta raionului Diana Manoli, deputatul Angel Agache, consilierul raional Sergiu Găină, părinți, veterani ai sportului din localitate.

Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker