Evenimente

Plugarii din Telenești au făcut bilanțul anului

Agricultorii din raionul Telenești au marcat sărbătoarea lor profesională printr-o întâlnire de suflet la Ciulucani, unde au vorbit despre reuşitele anului care se încheie, prognozele pentru cel viitor, despre probleme, i-au omagiat pe cei mai rezultativi.    

Participanții la întrunire – fermieri, conducători de gospodării agricole,  veterani ai sectorului agrar au fost felicitați de către Valeriu Macari, șeful Direcției Raionale  Agricultură , Vasile Harghel, vicepreședintele raionului, Timofei Moraru, directorul SRL ”Victoria-agro” din Sărăteni Vechi, Nicolae Cotlău, directorul SRL ”Brânzeni–Agro”, Haralambie Popa, consilier raional.

”Ne-am bucurat de un an agricol favorabil, care ne-a adus multe bucurii și împliniri. Ne-am convins și mai mult că noile tehnologii, soiurile de elită sunt deosebit de importante pentru a asigura roade bogate”, a remarcat Timofei Moraru.

Nicolae Cotlău a fost de părere că agricultura rămâne domeniul omului pasionat de glie:

”Destinul ne-a unit cu glia din frageda tinerețe și acum, după mai mulți ani, ajungem la concluzia că este foarte important ca agricultura din R.Moldova să rămână în continuare pe mâini de nădejde”.

Câțiva agricultori fruntași din raion au fost distinși cu diplome ale Ministerului Agriculturii, printre aceștea fiind Gheorghe Josanu de la Ciulucani, Petru Roșca de la Zgărdești, Timofei Moraru de la SărăteniiVechi, Nicolae Pascal de la Negureni.

Ion Cernei

Foto simbol capital.ro                                                                                                                       

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker