Politic

„Drumuri bune pentru Moldova”: promisiuni şi rezultate

În CUVÂNTUL din 14 septembrie am solicitat cititorii noştri din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti  să ne scrie cum se implementează proiectul „Drumuri bune pentru Moldova” în localităţile lor. Am iniţiat acest chestionar pornind de la faptul că la momentul demarării proiectului autorităţile naţionale îndemnau cetăţenii să ia sub control mersul îndeplinirii şi calitatea lucrărilor ca să se asigure o transparenţă totală a eficienţei cheltuirii banilor publici alocaţi în acest scop. Până la moment am primit următoarele informaţii.

Victor Cebotari din Rezina ne-a scris: „Această imagine demonstrează foarte elocvent cum se construiesc „drumurile bune” în Rezina. Este vorba de str. Mateevici din oraş, proaspăt asfaltată în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Cel mai probabil, acest asfalt nu va ajunge până la vară, fiind spălat de apele pluviale. Pe alocuri bordura lipseşte, în alte locuri nivelul asfaltului e mai înalt decât bordura şi apele de ploaie vor spăla solul de pe gazon sau vor inunda gospodăriile din preajmă. Calitatea asfaltului aşternut este foarte proastă – constructorii au recunoscut că asfaltul a fost „nu prea bun”. La plângerile locuitorilor de pe această stradă, constructorii au răspuns că vor aşterne încă un strat de asfalt şi atunci vor lichida lacunele, dar au plecat fără să precizeze când vor reveni”.

CUVÂNTUL l-a contactat pe Ion Ciorbă, angajat de ÎS „Asociaţia de Stat a Drumurilor” în calitate de responsabil tehnic pentru lucrările de construcţie şi reparaţie a drumurilor din raionul Rezina incluse în programul „Drumuri bune pentru Moldova”, solicitându-l să comenteze informaţia privind reparaţia str. Mateevici.

Dumnealui ne-a răspus: „Lucrările au fost efectuate de SRL „Autodel-Trans”, în cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Pentru reparaţia a 3000 de metri de carosabil de pe această stradă au fost alocaţi circa 920 mii de lei. Aici nu intră toată strada, pentru un capăt al ei cheltuielile şi le-a asumat Primăria Rezina. Toată suma prevăzută a fost valorificată, adică în acest program aici nu va mai fi aşternut încă un strat de asfalt. Pretenţiile locuitorilor sunt întemeiate şi în ce priveşte lipsa bordurilor şi a pericolului de a fi inundaţi de apele de ploaie, dar şi vizavi de calitatea asfaltului. Am discutat la temă cu administraţia firmei, şeful de şantier. Au promis să lichideze lacunele în zilele următoare”.

 

Stimaţi cititori!

Revenim cu îndemnul să ne comunicaţi:

  1. Cine a selectat tronsonul de drum din localitatea Dvs. pentru reparaţie în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”?
  2. Au fost înfăptuite lucrările şi care este calitatea lor?
  3. În opinia Dvs., care este starea drumurilor din localitatea în care trăiţi?

Aşteptăm opiniile Dvs. pe adresele: Rezina, str. Păcii, 38 (scrisori); e-mail: cuvintul@gmail.com, ion.cernei@gmail.com, roman.acasa@gmail.com; fax: 0254-2-15-83.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker