SocialȘoldănești

Pasiunea profesoarei Silvia Marinescu

Printre laureaţii olimpiadelor raionale şi naţionale la matematică din ultimul deceniu au fost mai mulți elevi de la Gimnaziul din satul Chipeșca, raionul Şoldăneşti. Unora dintre ei li s-a propus să-și continue studiile în instituții de învățământ cu stu-dierea aprofundată a matematicii. Elevii susțin că succesele lor depind în cea mai mare parte de străduinţa şi talentul profesoarei de matematică, Silvia Marinescu.

Originară din sa-tul Răspopeni, raionul Şoldăneşti, după absolvirea Universității pedagogice din Tiraspol, Silvia Marinescu a acceptat propunerea să se încadreze în colectivul şcolii din satul vecin Chipeșca. Anume aici, în 1982, tânăra specialistă și-a început biografia de muncă, din start dând dovadă de perseverență, responsabilitate, dorinţă de autoperfecţionare și dragoste față de discipoli. Pentru aceste calități, dar și pentru aptitudini organizatorice, acum 13 ani, Silvia Marinescu este promovată în funcţia de directoare a Gimnaziului Chipeșca.

”Am o pasiune deosebită pentru matematică, recunoaște doamna profesoară. Îmi place să văd cum elevii judecă chiar și în cazul în care au de soluționat probleme dificile. Muncind cu elevii simt cum evoluez și eu. Mă conving că și în localitățile rurale avem copii talentați, capabili. Văzându-le posibilitățile și rezultatele demonstrate în cadrul olimpiadelor raionale şi republicane, factori de decizie de la instituţii de învăţământ din Chişinău le-au propus câtorva elevi din Chipeșca să-şi continue studiile la instituţiile respective”, a precizat profesoara.

Potrivit informațiilor oferite la Direcția învățământ Şoldăneşti, administrația Gimnaziului Chipeșca depune eforturi considerabile pentru a crea în instituție condiții bune şi a asigura o reușită înaltă a copiilor. Pe parcursul ultimilor ani, aici au fost implementate mai multe proiecte. Astfel a fost reparată capital reţeaua de încălzire din gimnaziu,  a fost amenajat un mini-stadion cu înveliş artificial, modernizate sălile de clasă ş.a.

Victor Sofroni

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker