Evenimente

L-a omorât pentru că a refuzat să-i dea bani de ţigări

Fiul şi-a omorât tatăl. Asta s-a întâmplat cu un bărbat de 64 de ani, care a fost înjunghiat în abdomen cu un cuțit de către propriul fiu în vârstă de 41 de ani. Cazul a avut loc în luna martie 2018 în satul Jora de Mijloc din raionul Orhei. Drept motiv pentru fapta agresorului ar fi servit refuzul tatălui de a-i da bani pentru țigări și băutură. Fiind beat și orbit de furie, feciorul și-a lovit intenționat părintele lipsit de apărare cu un cuțit de bucătărie.

Victima însângerată s-a adresat imediat după ajutor unui vecin, care a și chemat ambulanța. Leziunile grave primite i-au pus în primejdie viața. Fiind internat în Spitalul raional Orhei a decedat peste două săptămâni.

Agresorul făcea abuz de băuturi alcoolice, creând stări de conflict, își maltrata de mai multe ori tatăl, cu care locuia în aceeași gospodărie.

Recent, Judecătoria Orhei, sediul Telenești, l-a condamnat pe făptaș în baza art. 2011 alin. (4) din Codul penal, pentru comiterea acțiunilor de violență în familie, soldate cu decesul victimei. Instanța de judecată i-a aplicat pedeapsa de 13 ani închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.

Sentința este cu drept de atac conform prevederilor legale.

Vasile Ciubotaru, procuror-șef al Procuraturii
raionului Telenești

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker