Evenimente

18 condamnați pe viață vor deveni tencuitori

Şcoala Profesională Rezina, prima în regiunea Orhei, s-a implicat în proiectul-pilot privind învățământul dual, adică elevii, în paralel cu orele de la şcoală, însuşesc meseria la o întreprindere, unde li se plăteşte şi salariu. În martie 2018 săptămânalul CUVÂNTUL a publicat articolul ”Aliona Albu: Învățământul dual – un imperativ al timpului”, în care se menţiona că şcoala intenţionează să deschidă şi o grupă cu instruire duală pentru deţinuţii din Penitenciarul nr. 17 Rezina.

Recent administrația școlii ne-a informat că grupa cu instruire duală pentru deţinuţii din Penitenciarul nr. 17, din care fac parte 18 condamnaţi, deja este înmatriculată oficial la Școala Profesională din Rezina. Aceștea vor învăța profesia de tencuitor.

Cursurile vor dura un an, se vor desfășura în perimetrul Penitenciarului și vor fi susținute de  profesorii de la Școala Profesională.

Potrivit unui comunicat emis de Administrația Națională a Penitenciarelor, la care face referire agora.md, în majoritatea penitenciarelor din țară persoanele private de libertate au posibilitatea să învețe o meserie.

Reporter “C”

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close