Evenimente

18 condamnați pe viață vor deveni tencuitori

Şcoala Profesională Rezina, prima în regiunea Orhei, s-a implicat în proiectul-pilot privind învățământul dual, adică elevii, în paralel cu orele de la şcoală, însuşesc meseria la o întreprindere, unde li se plăteşte şi salariu. În martie 2018 săptămânalul CUVÂNTUL a publicat articolul ”Aliona Albu: Învățământul dual – un imperativ al timpului”, în care se menţiona că şcoala intenţionează să deschidă şi o grupă cu instruire duală pentru deţinuţii din Penitenciarul nr. 17 Rezina.

Recent administrația școlii ne-a informat că grupa cu instruire duală pentru deţinuţii din Penitenciarul nr. 17, din care fac parte 18 condamnaţi, deja este înmatriculată oficial la Școala Profesională din Rezina. Aceștea vor învăța profesia de tencuitor.

Cursurile vor dura un an, se vor desfășura în perimetrul Penitenciarului și vor fi susținute de  profesorii de la Școala Profesională.

Potrivit unui comunicat emis de Administrația Națională a Penitenciarelor, la care face referire agora.md, în majoritatea penitenciarelor din țară persoanele private de libertate au posibilitatea să învețe o meserie.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker