Electorala 2019Politic

Candidaţii socialiştilor pentru alegerile parlamentare

Partidul socialiştilor continuă nominalizarea candidaţilor săi pentru alegerile parlamentare pe circumscripţiile electorale, preconizate pentru 24 februarie 2019. Printre ultimele cinci candidaturi anunţate la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unor mitinguri organizate în teritoriile respective, figurează şi două persoane înaintate pe circumscripţiile situate în regiunea Orhei. Precum concretizează zdg.md, este vorba de Mihail Paciu, propus să fie ales deputat în circumscripţia Ivancea şi Mihail Catraniuc – în circumscripţia Orhei.

 

 

Mihail Paciu. Foto: facebook.com/mihail.paciu.3

Mihail Paciu este fermier și un om de afaceri din Brăviceni, Orhei. Acesta este conducător al Gospodăriei Țărănești „M.I. Paciu”. La 26 noiembrie 2017, Paciu a fost decorat de președintele Igor Dodon cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru „muncă îndelungată şi prodigioasă în complexul agroindustrial, merite în sporirea eficienței producției agricole și contribuție la dezvoltarea infrastructurii social-economice”. Atunci, radioorhei.info a scris că la începutul lunii octombrie 2017, Gospodăria Ţărănească deținută de Mihail Paciu a fost inclusă într-o listă de 18 companii, care au avut dreptul de a exporta în Rusia materialul săditor viticol şi pomicol pe care îl produc.

Gospodăria lui Mihail Paciu a fost vizitată în iunie curent de către Igor Dodon. Ultimul a afișat pe pagina sa web fotografii în care apare alături de Paciu pe câmpurile deținute de agricultor și a scris că acesta va exporta și în anul curent material săditor pomicol în Federația Rusă.

Mihail Catraniuc. Foto: facebook.com/fcatraniuc

Mihail Catraniuc, lider al organizației teritoriale Orhei a PSRM, este născut la 18 august 1952 în localitatea Nadrecinoe, Ucraina. În cadrul unei emisiuni de la postul EuroTV, din mai 2015, atunci când candida la fotoliul de primar al orașului Orhei pe listele PSRM, se preciza că acesta a făcut studii la Institutul de Telecomunicații din Odesa și Academia de Studii Economice din Moldova. A activat în calitate de inginer în telecomunicații, a fost director al Centrului de telecomunicații din or. Orhei, iar patru ani a fost consilier în aceeași localitate. În bătălia pentru fotoliul de primar, în care l-a avut drept contracandidat pe Ilan Șor, Mihail Catraniuc a acumulat doar 2,62% din voturi.

În noiembrie 2017, Centrul de Investigații Jurnalistice a scris că sediul organizației teritoriale a PSRM din Orhei este amplasat într-un imobil pe care socialiștii îl închiriază de la Constantin Catraniuc, fiul lui Mihail Catraniuc.

În 2006, președintele Vladimir Voronin l-a decorat pe Mihail Catraniuc, pe atunci director al Filialei Orhei a SA „Moldtelecom”, cu medalia „Meritul Civic”, pentru „muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniul telecomunicaţiilor, contribuţie la implementarea realizărilor progresului tehnico-ştiinţific în domeniu şi merite în perfecţionarea formelor şi metodelor de organizare a muncii”.

În iulie 2012, alături de alți trei directori de filiale, Mihail Catraniuc a acționat în judecată SA „Moldtelecom”, pe motiv că a fost concediat în legătură cu reducerea statelor de personal și a cerut încasarea unei compensații. După doi ani de litigiu, Curtea Supremă de Justiție a respins pretențiile celor patru.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close