AdvertorialeEvenimenteOrheiRezinaȘoldăneștiTelenești

Ajutaţi societatea să fie informată corect. Ajutaţi CUVÂNTUL să supravieţuiască!

Al doilea an săptămânalul regional CUVÂNTUL se confruntă cu cele mai serioase probleme din ultimele două decenii de activitate. Am intrat în datorii faţă de tipografie, salariaţi, furnizorii de hârtie.

Aceste probleme sunt de ordin economic-financiar, fiind condiţionate de:
– veniturile derizorii ale populaţiei de la sate care (în mare parte sub nivelul minimului de existenţă) nu permit majorarea preţului de abonare a ziarului (din care se acoperă circa 65 la sută din cheltuielile redacţiei;
– reducerea drastică (de 3-4 ori comparativ cu a. 2000) a veniturilor de la publicitate (care trebuie să acopere circa 35% din cheltuielile de editare a ziarului);
– majorarea  bruscă a cheltuielilor redacţiilor: preţul la hârtia de ziar în ultimul deceniu aproape s-a dublat, iar în a. 2018 s-a majorat brusc cu circa 50%; cu 20-30 la sută în ultimii ani s-au scumpit serviciile poligrafice, carburanţii, cheltuielile de distribuţie a ziarului.

Ne confruntăm şi cu probleme de logistică:
– îngrădirea de către autorităţi a accesului la informaţia de interes public;
– concurenţa neloială cu sursele de informaţii, editate cu susţinerea structurilor guvernării;
– presiunile şi hărţuirea redacţiei şi a jurnaliştilor de către exponenţii şi structurile Puterii (doar în 2018 CUVÂNTUL este implicat în patru procese judiciare, un caz de sechestrare de către poliţie a tirajului ziarului, alte cazuri de intimidare a jurnaliştilor).

Din aceste considerente, pentru a continua editarea CUVÂNTUL-ui, primul ziar regional independent din Republica  Moldova), ne vedem siliţi să apelăm la ajutorul cititorilor variantei print şi, mai ales, a celei online a săptămânalului nostru. Fără donaţiile, abonamentele dumneavoastră CUVÂNTUL riscă să dispară. Şi astfel mii de oameni vor rămâne fără o sursă credibilă, echidistantă, independentă de informaţie.

Rechizitele bancare: P.P. CUVÂNTUL SRL, or. Rezina, str. Păcii, 38
BC MAIB, AGRNMD 2X777, IBAN MD24AG 000000225183101631,
Cod fiscal 1004606001301.
De asemenea, pentru următoarele 3 luni ale a. 2018 ziarul poate fi abonat la toate oficiile poştale din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti, Teleneşti.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close