Evenimente

Cea mai bună a fost trupa din Şoldăneşti

Echipa de teatru “Tineart” din Şoldăneşti, condusă de colega noastră, Tatiana Vrăjitoru, a ocupat locul întâi la Festivalul național de teatru social, care s-a desfăşurat la  Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Bălți.   

La festival au participat peste 200 de tineri şi tinere din diferite localități ale țării, întruniți în 12 trupe. Artiștii au prezentat câte o piesă de teatru social creată de ei, în care să elucideze o problemă actuală din viața tinerilor din Moldova: educația pentru sănătatea sexuală și reproductivă în școală (prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și HIV, a sarcinii neplanificate, a comportamentelor de risc), problemele cu care se confruntă adolescenții, responsabilitatea pentru viața de familie,  prevenirea discriminării pe bază de sex sau orientare sexuală, statut social, dizabilitate, abuzul de alcool, tutun, droguri. Prin artă și improvizație, tinerii actori trebuiau să îndemne și să implice publicul să participe la găsirea soluțiilor pentru soluționarea problemelor abordate.

Participanţii au fost selectaţi în baza unui concurs riguros între mai mult de 30 de echipe şi, începând cu luna august, au fost instruiți în tehnici de teatru social de “Y-PEER Moldova”, cât şi  în domeniul drepturilor și sănătății sexuale și reproductive. Până a ajunge la concurs, tinerii actori au prezentat piesele de teatru în instituţiile de învăţământ din localităţile lor. 

Reporter ”C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker