Evenimente

La Selişte – Festivalul etniilor

 ”Sub același cer” s-au adunat pe 23 septembrie, în satul Selişte, raionul Orhei, reprezentanți ai diferitor etnii pentru a-şi face cunoscut patrimoniul cultural, a-şi promova tradițiile, portul, talentele.

„Ochii zâmbitori ai localnicilor și alaiul colectivelor participante au dat start festivalului, unde fiecare și-a reprezentat cu mândrie etnia.

Cu mesaje de salut au venit dl Vasile Scripnic, primarul comunei, dna Haritina Cecan, consilieră raională și directoarea Casei de cultură din localitate, dna Elena Guler, șefa Secției Cultură Orhei.

Pe lângă ansamblurile etniilor, care au venit fiecare cu ceva special şi care asigură o cunoaștere reciprocă, o punere în valoare și o păstrare a marilor valori culturale, ingredientul necesar în acest spectacol a fost multitudinea de culori, împreună cu nelipsita magie a fanfarei din s. Seliște”, scriu surse de la Secţia Cultură Orhei pe pagina de facebook.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker