Evenimente

Candela neuitării, reaprinsă la Gimnaziul Pripiceni-Răzeși

Locuitorii comunei Pripiceni-Răzeși, raionul Rezina s-au remarcat printr-o nouă acțiune frumoasă: ghidați de profesoarele-pensionare Lidia Cojocari (Istrati) și Teodora Butucel (Baleca), au pus mână de la mână și au înveșnicit, într-o placă comemorativă, numele pedagogilor, care decenii la rând au trudit, învățând copiii din comună, relatează consiliu.rezina.md.

Potrivit sursei citate, manifestaţia la care au participat pedagogi, părinţi, elevi a debutat cu un emoționant cuvânt introductiv, rostit de către directoarea adjunctă Angela Guzun, după ce directoarea instituției, Ludmila Negară, a făcut o incursiune în istoria școlii din localitate, deschisă în anul 1868 ca școală parohială.

Așadar, la 150 de ani de activitate a instituției de învățământ, pripicenenii au venit cu un gest de neuitare pentru toți acei, care au trudit în Templul Cunoașterii, pregătind pentru viață rânduri de copii ai pripicenenilor. Iniţiativa aparţine celor două profesoare–pensionare şi a fost susţinută de mai multă lume din partea locului.  Astfel, pe 11 septembrie, placa comemorativă cu numele pedagogilor pripiceneni trecuți la Domnul, instalată în curtea gimnaziului, a  fost sfințită. Serviciul divin a fost oficiat de către un sobor de preoți conduși de protopopul de Rezina, Igor Cojocari, discipol al școlii din Pripiceni-Răzeși.

Memoria semănătorilor de lumină, plecați la Ceruri, cei prezenți au cinstit-o printr-un minut de reculegere.

Vorbind în fața asistenței, Teodora Butucel (Baleca) a mulțumit sincer și din suflet la toată lumea care a susținut inițiativa, mai menţionează sursa citată.

Pe finalul evenimentului, placa comemorativă a fost inundată de flori, depuse de actuali și foști elevi în semn de înaltă prețuire, recunoștință și neuitare.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker