Politic

Noi remanieri în Guvern

Partidul Democrat iarăşi a procedat la remanieri de cadre în Guvern. În locul lui Liviu Volconovici, ministrul Agriculturii, Mediului şi Dezvoltării Regionale, criticat în ultimul timp de Pavel Filip pentru mai multe neregului, a fost propus Nicolae Ciubuc, directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Iar pe Svetlana Cebotari, ministra Sănătăţii, Muncii şi  Protecţiei Sociale urmează s-o înlocuiască Silvia Radu, ex-președintă a „Gas Natural Fenosa” în Moldova şi ex-primară-interimară a mun. Chişinău.

Nicolae Ciubuc, în opinia lui Vladimir Plahotniuc, este „un bun cunoscător al problemelor din domeniul agriculturii, un manager care şi-a dovedit deja calităţile în instituţiile publice, inclusiv la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), unde, potrivit premierului Pavel Filip, lucrurile “merg excelent”.

Silvia Radu a participat la alegerile prezidenţiale din 2014. Deşi a suportat cele mai mari cheltuieli în acea campanie, a acumulat mai puţin de 1 procent din voturi. Iar la alegerile pentru funcţia de primar general al capitalei, după ce un timp a ocupat postul de primară-interimară a Chişinăului, în pofida unei susţineri masive din partea PDM, a acumulat circa 20 de procente din sufragii, situându-se pe locul trei, după Andrei Năstase şi Ion Ceban.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, afirma că „Silvia Radu este una dintre persoanele principale care poate să-şi înainteze candidatura şi PD poate să sprijine această candidatură”. Iar Pavel Fillip a menţionat la briefingul de marţi al PDM că anume el a fost cel care a propus-o pe Silvia Radu drept ministră.

Preşedintele Igor Dodon a semnat decretele cu privire la demiterea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici și ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. El a menționat că pe parcursul a 1 an și 9 luni de mandat a demis deja 17 miniștri din cadrul actualului Guvern.

Potrivit www.unimedia.info, Igor Dodon a mai  spus că „voi analiza candidaturile propuse și urmează să mă expun zilele următoare asupra lor. Deocamdată, menționez că sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de competența, calitatea profesională şi echilibrul politic al acestor candidaturi”.

Reporter “C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker