EconomieȘoldănești

Situaţia social-economică a raionului Şoldăneşti: descreşteri la majoritatea indicatorilor

  Situaţia social-economică din raionul Şoldăneşti prezintă tot mai multe semne de îngrijorare. Potrivit datelor oficiale publicate pe pagina web a Consiliului Raional, în primul semestru al anului curent numărul căsătoriilor s-a redus cu 15,2 %, iar cel al divorţurilor a crescut cu 12,8%. În această situaţie nu-i de mirare că a scăzut cu 6,3 la sută şi nivelul natalităţii.

Potrivit aceleiaşi surse, salariul mediu lunar al unui angajat din raion în trimestrul al doilea 2018 a fost de 4095,8 lei. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut leafa s-a majorat în medie cu 6,8 la sută, dar faţă de media pe ţară şoldăneştenii în perioada dată au primit un salariu mai mic cu 32,7 procente.

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la finele lunii iunie 2018 în raion erau înregistraţi oficial 639 de şomeri, numărul acestora majorându-se comparativ cu începutul anului.

Şi investiţiile în activele imobilizate, cifrate în ansamblu la 18 mln lei s-au micşorat faţă de primul semestru al anului 2017 cu 20,9%, sursa principală de finanţare fiind propriile mijloace.

Anumite creşteri comparativ cu primul semestru 2017, conform sursei citate, au fost înregistrate în perioada de referinţă doar la volumul şi transportarea mărfurilor, a pasagerilor transportaţi cu autobuze şi microbuze.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Un comentariu

  1. Pingback: /VIDEO/ Revista presei cu Andrei Cojocaru | TVN - TELEVIZIUNEA NORDULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close