CUVINTUL.MD

Centru Şcolar pentru Educație Incluzivă şi misiunea lui

Un nou Centru Şcolar pentru Educație Incluzivă a fost deschis recent la Mălăieşti, Orhei. Instituţia are misiunea de a sprijini participarea la educație a tuturor persoanelor din cadrul unei comunități.

Centrul este situat în incinta Gimnaziului și este condus de Tamara Jioară, pedagogă cu experiența necesară pentru ca instituţia să funcționeze cu succes, relatează www.or.md.

La ceremonia de inaugurare au participat Tudor Golub, președintele raionului Orhei, Silvia Mustovici, șefa Direcţiei Generale Educaţie, Tatiana Croitor, șefa Serviciului de Asistență Psihopedagogică din cadrul aceleiaşi instituţii, primarul comunei Mălăiești Ilie Vârtosu.

Astăzi sistemul de învățământ din Republica Moldova trece prin schimbări importante ale procesului şi mediului educațional, combatere a atitudinilor discriminatorii, adaptare la nevoile elevilor și de dezvoltare a unei şcoli incluzive. Educația incluzivă în şcoală presupune dezvoltarea unor structuri instituționale care să promoveze valorile şi practicile respective, să contribuie la implementarea acestor practici în instituțiile de învățământ, precizează sursa citată.

Exit mobile version