EvenimenteÎnvățământ

Centru Şcolar pentru Educație Incluzivă şi misiunea lui

Un nou Centru Şcolar pentru Educație Incluzivă a fost deschis recent la Mălăieşti, Orhei. Instituţia are misiunea de a sprijini participarea la educație a tuturor persoanelor din cadrul unei comunități.

Centrul este situat în incinta Gimnaziului și este condus de Tamara Jioară, pedagogă cu experiența necesară pentru ca instituţia să funcționeze cu succes, relatează www.or.md.

La ceremonia de inaugurare au participat Tudor Golub, președintele raionului Orhei, Silvia Mustovici, șefa Direcţiei Generale Educaţie, Tatiana Croitor, șefa Serviciului de Asistență Psihopedagogică din cadrul aceleiaşi instituţii, primarul comunei Mălăiești Ilie Vârtosu.

Astăzi sistemul de învățământ din Republica Moldova trece prin schimbări importante ale procesului şi mediului educațional, combatere a atitudinilor discriminatorii, adaptare la nevoile elevilor și de dezvoltare a unei şcoli incluzive. Educația incluzivă în şcoală presupune dezvoltarea unor structuri instituționale care să promoveze valorile şi practicile respective, să contribuie la implementarea acestor practici în instituțiile de învățământ, precizează sursa citată.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker