Evenimente

Decizie CA, despre un caz din Orhei

Curtea de Apel (CA) Chişinău consideră că la Gimnaziul „Mihai Eminescu” din Orhei nu s-a admis discriminare şi violență psihică asupra unei eleve, care s-a plâns de un atare tratament şi care s-a transferat la o altă şcoală din municipiu, relatează radioorhei.info. Instanţa de apel a anulat hotărârea pe cazul respectiv, care a fost emisă anterior de prima instanţă.

Spre deosebire de Judecătoria Orhei, CA consideră că nu a fost demonstrată legătura cauzală între starea psihologică a fetei, care învăţa în clasa a 8-a şi acţiunile care ar fi fost admise în privinţa acesteia de reprezentanții gimnaziului.

Instanţa de apel a apreciat critic proba prin care s-a pretins admiterea discriminării şi violenţei psihice ca urmare a faptului că fetei i s-a pus nota 6 în ziua când ea nici nu era la şcoală. CA mai consideră că raportul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al inspectoratului General al Poliției, care a constatat că evaluarea semestrială la matematică a fost făcută de o altă persoană, dar din numele învăţătoarei, nu confirmă vreun element discriminatoriu sau de violenţă psihică.

Potrivit CA, un alt raport – de evaluare psihologică, întocmit de Serviciul de asistenţă psiho-pedagogică Orhei, prin care s-a stabilit ca în timpul unei săptămâni de monitorizare eleva prezenta semne specifice copiilor victime sau martori ai abuzului, nu  confirmă că gimnaziul a admis discriminare şi violenţă psihică, ci doar a arătat starea psihologică a fetei.

Amintim că prima instanță – Judecătoria Orhei, a satisfăcut parţial cerinţele părţii reclamante şi a obligat Gimnaziul „Mihai Eminescu” să achite cca 12 mii de lei în calitate de prejudiciu moral și cheluieli de judecată. 

Decizia CA este cu drept de recurs.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker